Головна Новини Суспільство медицина Лікар назвав реальні показники статистики COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав реальні показники статистики COVID-19 в Україні

Український лікар описав масштаби епідситуації з коронавірусом в нашій країні

3 лютого 2021, 18:45
Поділіться публікацією:

В Україні вже могли перехворіти на коронавірус не понад мільйона осіб, як свідчить офіційна статистика, а значно більше. Про це заявив лікар Тарас Жиравецький УНІАН.

Лікар назвав реальні показники статистики COVID-19 в Україні

Коронавірус в Україні. Фото з відкритих джерел

За словами медика, реальні показники перевищують офіційні дані в 5-6 разів. Тобто, вилікуватися від коронавірусу могли вже 6-8 мільйонів українців (25-30% населення).

"Офіційну статистику потрібно множити, як мінімум, на п’ять, — вважає лікар. — Якщо кажуть, що в нас за добу зафіксовано 6 тисяч нових хворих на ковід, то реально їх є, як мінімум, 30 тисяч".

Як пояснив Жиравецький, у разі 5-6 тисячах нових випадків за добу не може бути так багато госпіталізованих. Адже при 2 тисячах госпіталізованих має кожен третій потрапляти в стаціонар. А це не так, вважає експерт.

Люди не потрапляти до статистики через те, що на початку епідемії рівень тестування в Україні був досить низьким. Так, молоді люди хворіли на інфекцію, подібну до звичайного грипу: спостерігалася висока температура, зникав нюх, але ускладнень не виникало. Тож такі пацієнти не вживали складні ліки й не робили ПЛР-тестування, відповідно – статистика не враховувала їх.

Попри те, що лікар каже про більшу за статистику кількість хворих та тих, хто вилікувався, сподіватися на формування колективного імунітету українцям ще зарано. За словами Жиравецького, тоді б фіксувалося різке падіння кількості госпіталізацій або й відсутність.

Як раніше повідомлялося, медики не беруться робити прогнози щодо ситуації з коронавірусною епідемією в Україні та світі. Зараз всі розділилися на два табори: одні кажуть, що найстрашніше вже позаду, а інші — тільки попереду. Докладніше про "ковідну" обстановку в Україні розповів лікар Євген Дубровський. Запевняє, що попри масову недовіру до офіційної статистики, реальна ситуація в нашій країні – благополучна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини