Головна Новини Суспільство медицина Вакцинація не врятує - в ВООЗ попередили про подальшу мутацію коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинація не врятує - в ВООЗ попередили про подальшу мутацію коронавірусу

Прогнози не обнадійливі

29 грудня 2020, 21:59 comments1208
Поділіться публікацією:

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я прийшли до висновків про те, що коронавірусна пандемія цього року була найменшою з наступних. Людям необхідно буде пристосуватися до COVID-реалій.

Вакцинація не врятує - в ВООЗ попередили про подальшу мутацію коронавірусу

За словами експертів ВООЗ рано чи пізно через вакцинацію, на вірус, який став причиною епідемії у світі, виробиться колективний імунітет, а захворювання як таке стане ендемічним, тобто властивим для певних регіонів.

В той самий час, ВООЗ попереджає про те, що SARS-CoV-2, як і попередні чотири з сімейства коронавірусів, буде видозмінюватися і пристосовуватися до нових умов, а значить навіть вакцинування не врятує від подібних пандемій в майбутньому.

Раніше "Коментарі" писали про те, що виявлена в Африці різновид коронавірусу під назвою 501.V2, здатна сканувати захисні сили організму будь-якої людини і виявляти в імунітеті "проломи", а значить може поводитися більш агресивно, ніж коронавірус, який викликав пандемію в цього року. Таку заяву зробив для ЗМІ гендиректор Ради з медичних досліджень ПАР Гленда Грей. За її словами, 501.V2, атакуючи організм людини, "вивчає" відповідь імунітету і вишукує найбільш вразливі місця. Тому вчені очікують, що вже зовсім скоро цей варіант COVID-19 стане "батьком" цілої групи агресивних штамів коронавірусу, оскільки, переходячи від людини до людини, він продовжує мутувати.

Крім того, порталу стане відомо про те, що імунітет людини, який переніс вірус SARS-CoV-2, має сили чинити опір впровадженню вірусу в середньому 8 місяців. До таких висновків прийшли австралійські дослідники, провівши ряд спостережень. Результати дослідів опубліковані в журналі Science Immunology.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини