Головна Новини Суспільство медицина В Японії розробили Covid-тест, який виявляє нові штами коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії розробили Covid-тест, який виявляє нові штами коронавірусу

За допомогою тесту одночасно можна виявити наявність вірусу, а також його мутацію

18 березня 2021, 18:49
Поділіться публікацією:

Японська компанія Shimadzu, яка займається виробленням вимірювальних інструментів і засобів для проведення аналізів, розробила комплект для миттєвого тестування на Covid-19. За допомогою тесту одночасно можна виявити наявність вірусу, а також його мутацію. Про це повідомляє NHK 18 березня.

В Японії розробили Covid-тест, який виявляє нові штами коронавірусу

Тест на коронавірус - фото з відкритих джерел

У компанії повідомили, що новий комплект призначений для ПЛР-тестування, для якого використовується слина. Набір допоможе не лише визначити позитивну або негативну реакцію на вірус, але й з'ясувати, чи не мутував виявлений вірус.

Натепер муніципалітети Японії використовують ПЛР-тести для виявлення Covid-19 у зібраних зразках. Виявлення мутацій коронавірусу вимагає додаткового процесу з використанням іншого реактиву. За словами представників компанії, новий комплект допоможе оптимізувати весь процес, оскільки з його допомогою можна виконувати обидві перевірки одночасно.

У Shimadzu заявили, що потрібно ще близько двох місяців досліджень для того, щоб створити з нового набору реактивів продукт для проведення реального COVID-тестування, який, за даними компанії, буде пропонуватися тільки лабораторіям.

Як раніше повідомляли "Коментарі", МОЗ України закликав українців вакцинуватися від коронавірусу навіть за наявності антитіл. У відомстві пояснили, що не всі антитіла здатні захистити організм від повторного захворювання.

Нагадаємо, що Гібралтар першим у світі завершив Covid-вакцинацію дорослого населення. Повідомляється, що близько 26 тисяч жителів території у віці від 18 років отримали обидві дози вакцини, яку доставляли з Великобританії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини