Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ закликали вакцинуватися навіть при наявності антитіл до коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ закликали вакцинуватися навіть при наявності антитіл до коронавірусу

Антитіла, які формуються після одужання, відрізняються від тих, до яких формується імунна відповідь при вакцинації

18 березня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

Центр громадського здоров'я МОЗ України (ЦГЗ) закликав українців вакцинуватися від коронавірусу навіть за наявності антитіл. У ЦГЗ пояснили, що не всі антитіла здатні захистити організм від повторного захворювання. Про це йдеться на сайті ЦГЗ 18 березня.

У МОЗ закликали вакцинуватися навіть при наявності антитіл до коронавірусу

Вакцинація від коронавірусу - фото з відкритих джерел

У ЦГЗ підкреслили, що тільки антитіла, які виробляються після вакцинації, можуть захистити від тяжкого перебігу Covid-19 і госпіталізації.

"Зараз вчені констатують, що наявність антитіл не є гарантією того, що людина не захворіє. Станом на 16 березня зафіксовано 1362 особи, які знову захворіли на Covid-19 після одужання. Терміни повторного зараження варіюються від 2 до 8 місяців", — розповів гендиректор ЦГЗ Роман Родина.

Як пояснили в ЦГЗ, антитіла, які формуються після одужання, відрізняються від тих, до яких формується імунна відповідь при вакцинації.

"Ті, хто має антитіла після хвороби, однаково повторно хворіють. Ми точно знаємо, що вакцини працюють, — рівень захворюваності серед вакцинованих практично не зростає, а якщо і є випадки, то вони не важкі. Серед невакцинованих -рівень хворих зростає", — додав очільник Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Гібралтар першим у світі завершив Covid-вакцинацію дорослого населення. Повідомляється, що близько 26 тисяч жителів території у віці від 18 років отримали обидві дози вакцини, яку доставляли з Великобританії. Зазначимо, що загальне населення Гібралтару становить 35 тисяч осіб. Серед лідерів Covid-вакцинації також знаходиться Ізраїль. У країні 5,1 мільйона осіб отримали першу дозу вакцини, а 4,4 мільйона — другу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

алекс

18 березня 2021, 18:22

я готов к вакцинации, но только "Спутником", а если зеленскому не нравиться, пускай катиться к чертовой бабушке!


Новини