Головна Новини Суспільство медицина Гібралтар першим у світі завершив Covid-вакцинацію дорослого населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Гібралтар першим у світі завершив Covid-вакцинацію дорослого населення

Загальне населення Гібралтару становить 35 тисяч осіб

18 березня 2021, 17:36
Поділіться публікацією:

Британська заморська територія Гібралтар першою в світі завершила вакцинацію дорослого населення від Covid-19. Про це заявив міністр охорони здоров'я Великобританії Метт Хенкок, повідомляє The Telegraph 18 березня.

Гібралтар першим у світі завершив Covid-вакцинацію дорослого населення

Гібралтар першим у світі завершив Covid-вакцинацію

Повідомляється, що близько 26 тисяч жителів території у віці від 18 років отримали обидві дози вакцини, яку доставляли з Великобританії. Зазнїчимо, що загальне населення Гібралтару становить 35 тисяч осіб.

Факторами, які сприяли якнайшвидшій у світі вакцинації, стала невелика кількість жителів, незначна територія і безперервна поставка вакцини із Британії.

Зазначимо, що серед лідерів Covid-вакцинації також знаходиться Ізраїль. У країні 5,1 мільйона осіб отримали першу дозу, а 4,4 мільйона — другу.

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський заявив, що не бачить підстав для того, щоб припиняти вакцинацію від коронавірусу в Україні, оскільки попри дезінформацію щодо вакцин, у країні вже зробили щеплення близько 90 тисячам осіб. На думку Зеленського, інформаційна атака, яка відбувається у світі щодо вакцини AstraZeneca, є серйозною протидією проти препарату. При цьому Зеленський зазначив, що в Україні нині вакцинують лише препаратом Covishield (AstraZeneca), який виготовляється в Індії.

Раніше Максим Степанов заявив, що в Україні не фіксували випадків тромбозу після отримання дози Covid-вакцини AstraZeneca (Covishield).

Також він заявляв, що вакцина AstraZeneca, яка використовується в Україні, повністю безпечна. Степанов зазначив, що вже вакцинував своїх батьків цим препаратом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини