Головна Новини Суспільство медицина В Україну відправили нову партію вакцини від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну відправили нову партію вакцини від коронавірусу

Сьогодні Литва відправила в Україну 46 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca

18 серпня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 18 серпня, Литва відправила в Україну 46 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca (Vaxzevria). Також у вівторок партію вакцини відправили до Вірменії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я Литви.

В Україну відправили нову партію вакцини від коронавірусу

Вакцина від коронавірусу, фото з відкритих джерел

За рішенням уряду Литви іноземним державам було відправлено 220 тисяч доз вакцини AstraZeneca (Vaxzevria). 

"Оскільки Литва продовжувала підтримувати дружні закордонні країни, у яких немає стабільних поставок вакцин, партія із 27 500 доз вакцини Vaxzevria була доставлена літаком до Вірменії у вівторок, а 46 тисяч доз цієї вакцини були відправлені в Україну у середу", — повідомили в МОЗ Литви.

Партії цих же вакцин вже отримали Тайвань, Молдова і Сакартвелло. Своєю підтримкою Литва висловлює відчутне зобов'язання допомогти дружнім країнам, які не отримують регулярні поставки вакцин проти COVID-19. Пандемія як і раніше вражає весь світ — навіть тих, хто зараз постає перед труднощами — політичними заворушеннями, нестатками. Ось чому тепер украй важливо підтримувати тісні взаємні стосунки з усіма членами міжнародної спільноти.

Своїм громадянам влада пояснила, що не варто турбуватися про можливий брак вакцини Vaxzevria в Литві. На складі Центру з надзвичайних ситуацій зараз зберігається понад 70 тисяч доз цієї вакцини муніципалітети також мають достатню кількість цієї вакцини — близько 30 тисяч невикористаних доз.

Вакцини розподіляються по муніципалітетах залежно від їх населення і рівня вакцинації. Муніципалітети заздалегідь інформуються про заплановану кількість вакцини, яку буде їм введено, щоб організувати процес вакцинації безперешкодно.

Нагадаємо, що тільки вакцинація є дієвим способом вберегтися від тяжкого перебігу COVID-19 або можливу смерть. У зв'язку з цим міністр охорони здоров'я країни Віктор Ляшко заявив, що населенню країни хочуть забезпечити постійний доступ до вакцин навіть на вихідних або у святкові дні.

Раніше портал "Коментарі" писав, що вакцина проти коронавірусу CoronaVac, вироблена китайською компанією Sinovac Biotech, володіє побічними ефектами, а саме може викликати тимчасовий параліч лицьового нерва (параліч Белла). 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини