Головна Новини Суспільство медицина В Україні заявили про загрозу повторного спалаху COVID-19: у яких регіонах найбільший ризик
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні заявили про загрозу повторного спалаху COVID-19: у яких регіонах найбільший ризик

Коронавірусна хвиля з Європи почала перекидатися на інші країни

14 грудня 2021, 11:34
Поділіться публікацією:

У зв'язку з тим, що в європейських країнах сьогодні найбільший за весь період коронавірусної пандемії рівень захворюваності, в Україні виникає ризик нової хвилі COVID-19. Таку думку висловив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко на онлайн-брифінгу, пише РБК-Україна.

В Україні заявили про загрозу повторного спалаху COVID-19: у яких регіонах найбільший ризик

В Україні заявили про загрозу повторного спалаху COVID-19 - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що ситуація в країнах Європи, де зафіксували спалах захворюваності, поступово покращується, проте він почав поширюватися на інші країни.

"Це є прямою загрозою для України. Може початися повторний спалах і найбільший ризик серед регіонів України – це західна частина", — наголосив Ганіченко.

За словами експерта, тому є дві основні причини: низький рівень вакцинації та дві області із потенційно критичною ситуацією – Закарпатська та Волинська.

Нагадаємо, що фахівці KSE вже озвучували прогноз щодо нового коронавірусного спалаху в нашій країні в січні 2022 року. За словами Ганіченка, хвилі захворюваності передує активне збільшення хворих у європейських країнах, а також виявлення нової мутації коронавірусної інфекції "Омікрон".

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що повний курс вакцинації не може гарантувати організму захист від нового штаму коронавірусу "Омікрон". Дві дози вакцини формують імунітет з кількістю антитіл, яке недостатньо для того, щоб стати щитом на шляху до попадання нового вірусу в організм. Також недостатньо антитіл в організмі перехворіли нещодавно на коронавірус. Є дуже великий ризик заразитися. Такого висновку дійшли британські вчені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини