Головна Новини Суспільство медицина В Україні зареєстрували першу вакцину від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зареєстрували першу вакцину від коронавірусу

Вакцина схвалена ВООЗ, її планують використовувати в ЄС

23 лютого 2021, 10:45
Поділіться публікацією:

Перша вакцина від коронавірусу нарешті зареєстрована для використання на території України. Препаратом-першопроходцем стала індійська Covishield, виробництва Oxford/AstraZeneca. Подія сталася 22 лютого, про що повідомили представники МОЗ у понеділок, 23 лютого.

В Україні зареєстрували першу вакцину від коронавірусу

Covishield стала першою зареєстрованою в Україні вакциною. Фото: India TV News

Екстрене медичне застосування вакцини Covishield схвалили не лише у Міністерстві охорони здоров’я України, а й у країнах Європейського Союзу, Великобританії та, звісно, Індії. ВООЗ підтримує використання цього препарату, який виготовляється індійськими фармацевтами.

Слід зазначити, що реєстрація вакцини в Україні продовжувалася протягом тижня — від 15 лютого. В суботу, 22 числа, очільник МОЗ Максим Степанов особисто проконтролював відвантаження початкової партії Covishield до України. Вакцина має прибути на територію нашої держави вже сьогодні — в Києві авіавантаж чекають близько 11:30.

Перший вакцинний транш Україні складається із півмільйона доз. Усього ж, в результаті домовленості із всесвітньою ініціативою COVAX, громадян нашої держави забезпечать препаратом від коронавірусу виробництва Oxford/AstraZeneca у розмірі щонайменше 2,2 млн доз. Максимально можлива кількість отриманої вакцини сягає 3,7 млн доз.

"Україна також уклала додаткові прямі контракти на постачання вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія)", — повідомляють у прес-службі МОЗ.

Нагадаємо, "Коментарі" вже розповідали про плани Максима Степанова дозволити використання Covishield для вакцинування українців проти COVID-19. Детальніше дізнатися про саму вакцину можна в нашому матеріалі.

Також на порталі вдасться знайти інформацію щодо того, кому в Україні варто розраховувати на безкоштовну вакцинацію. Водночас із цим є ризики зриву вчасного початку масових щеплень від коронавірусу — через людський фактор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини