Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, хто зможе отримати вакцину від COVID-19 безкоштовно
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто зможе отримати вакцину від COVID-19 безкоштовно

Дітям профілактика проти коронавірусного захворювання не передбачена

21 лютого 2021, 18:08 comments1196
Поділіться публікацією:

Головний санітарний лікар країни, заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко стверджує, що безкоштовно зробити щеплення від коронавірусу зможуть всі охочі українці. Про це повідомляє видання "Укрінформ".

Стало відомо, хто зможе отримати вакцину від COVID-19 безкоштовно

Стало відомо, хто зможе отримати вакцину від COVID-19 безкоштовно - фото з відкритих джерел

"Держава передбачила ту кількість коштів, яка необхідна для покриття всього населення України старше 18 років безкоштовною і добровільною вакцинацією. Всі, хто захоче вакцинуватися, — вакцинується", — заявив Ляшко.

Однак санітарний лікар також підкреслив, що урядом країни була розроблена спеціальна "дорожня карта", яка передбачає пріоритет вакцинації людей із групи ризику, а також співробітників "критичних для держави" структур. Це пов'язано з тим, що доступ до препарату на ринку обмежений, і, відповідно, з неможливістю прищепити всіх громадян одночасно.

Ляшко також розповів, що дітям профілактика проти коронавірусного захворювання не передбачена, тому що жоден із препаратів для вакцинації не проходив клінічних випробувань за участю неповнолітніх.

Нагадаємо, що у же в найближчі дні Україна отримає значну поставку вакцини від коронавірусу з Індії. МОЗ домовився про постачання півмільйона доз місцевого препарату для забезпечення потреб українського населення.

Вакцина COVISHIELD не є настільки розрекламованої, як більшість інших препаратів типу американської "Phizer" або навіть скандально відомої російської "Супутник V". Про неї важко відшукати детальні відомості, і все ж повідомляємо деякі подробиці. По-перше, COVISHIELD — це препарат індійського виробництва, втім в його розробці значну роль зіграли представники компанії AstraZeneca (творці однойменної вакцини від COVID-19 — ред.) І вчені університету Оксфорда. По-друге, препарат, як і більшість інших, ще проходить кінцеві етапи перевірок в лабораторіях. Втім, на думку іноземних фармрегуляторов, його ефективність досягає 72%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини