Головна Новини Суспільство медицина В Україні зафіксовано новий антирекорд за кількістю хворих на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зафіксовано новий антирекорд за кількістю хворих на коронавірус

Українці почали масово хворіти через розповсюдження штаму Омікрон

27 січня 2022, 09:16
Поділіться публікацією:

В Україні новий антирекорд за весь період пандемії з 2020 року — за добу зареєстрували 32 393 нових випадків COVID-19. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

В Україні зафіксовано новий антирекорд за кількістю хворих на коронавірус

В Україні поширився Омікрон, фото з відкритих джерел

Серед інфікованих — 4 847 дітей, також захворіли на коронавірусну хворобу 797 медичних працівників. З 27 січня "червоною" стала Рівненська область. Крім того, в "червоній" зоні Івано-Франківська область. Найближчим часом "почервоніти" можуть ще чотири західні області: Вінницька, Львівська, Тернопільська, Чернівецька.

За добу з 26 до 27 січня померло від ускладнень внаслідок коронавірусної хвороби 154 пацієнти. З 2020 року перехворіло на коронавірусну хворобу 3 601 952 людини, померло майже 100 тисяч — 99 738 осіб.

Найбільше хворих виявлено в Івано-Франківській (2862), Львівській (2696), Житомирській (2467) областях, столиці (2012) й на Одещині (1939).

Новий штам Омікрон вражає вакцинованих і невакцинованих людей. Поради лікаря Євгена Комаровського для громадян наступні: носити замість масок респіратори з системою захисту N95/ FFP2, тримати дистанцію, придбати датчик СО2. Також треба частіше провітрювати приміщення, де ви перебуваєте.

Як повідомляв портал "Коментарі", лікар Комаровський вважає, що реальної картини з кількістю хворих ніхто не знає. В ефірі ток-шоу "Час Голованова" Євген Комаровський наголосив, що наразі українцям загрожує нова хвиля захворюваності на штам Омікрон. За словами лікаря, в Україну прийшов Омікрон, від якого немає захисту, і стрімко розповсюджується.

Ми писали, що лікар Олеся Гетьман розповіла, які симптоми коронавірусної хвороби мають викликати занепокоєння й, коли пацієнтам може знадобитися медична допомога.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини