Головна Новини Суспільство медицина Ми не бачимо реальної картини: Комаровський про кількість хворих на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми не бачимо реальної картини: Комаровський про кількість хворих на коронавірус

Комаровський розповів, як вберегтися від Омікрона

18 січня 2022, 13:40
Поділіться публікацією:

В ефірі ток-шоу "Час Голованова" Євген Комаровський наголосив, що наразі українцям загрожує нова хвиля захворюваності на штам Омікрон. За словами лікаря, в Україну прийшов Омікрон, від якого немає захисту, і стрімко розповсюджується.

Ми не бачимо реальної картини: Комаровський про кількість хворих на коронавірус

Вакцинація від коронавірусу, фото з відкритих джерел

Також він зазначив, що люди з повним курсом вакцинації і з бустером захворіють, як невакциновані. Щоправда вони хворітимуть легше.

"Кожен українець має знати, що з високим ступенем вірогідності можуть захворіти всі члени його родини. По-перше, масово починають хворіти медпрацівники, які десятками йдуть на лікарняний. Безкоштовних тестів (на коронавірус — ред.) в Україні не так і багато. Ми не бачимо реальної картини. Коли нам розповідають про 5000 осіб, що захворіли, то це як піна в чашці з кавою. Скільки насправді (хворих — ред.) ви навіть не уявляєте", — говорить Комаровський. 

За словами доктора, є два способи боротьби з Омікроном: вентиляція і вакцинація. Один із найефективніших способів — це вентиляція, адже вона знижує концентрацію вірусу в повітрі, яке ми вдихаємо.

"Ми маємо проводити засідання РНБО, будувати завод, який буде випускати датчики СО2. Такі датчики мають висіти всюди, в кожному приміщенні. Це важливо. Ризик того, що Омікрон збільшить смертність не високий, але захворюваність різко зросте це точно", — додає він.

Поради лікаря прості: носити замість масок респіратори з системою захисту N95/ FFP2, тримати дистанцію, придбати датчик СО2. Також треба частіше провітрювати приміщення, де ви перебуваєте.  

Як повідомляв портал "Коментарі", японці взялися за робробку "вічної" вакцини від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини