Головна Новини Суспільство медицина В Україні вперше виявили нову мутацію штаму "Дельта"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вперше виявили нову мутацію штаму "Дельта"

Цей варіант коронавірусу більш заразний

25 листопада 2021, 10:41
Поділіться публікацією:

В Інституті молекулярної біології та генетики заявили про виявлення на території України нової мутації коронавірусного штаму "Дельта" – AY.4.2. Новий варіант зафіксували у місті Дніпро. Про це пише видання РБК-Україна.

В Україні вперше виявили нову мутацію штаму "Дельта"

В Україні вперше виявили нову мутацію штаму "Дельта" - фото з відкритих джерел

"Вперше в Україні зафіксовано появу штаму "Дельта" AY.4.2 — у місті Дніпро. Цей варіант "Дельти" британські вчені вважають найбільш контагіозним із усіх варіантів вірусу SARS-CoV-2", — сказано в повідомленні.

Зазначається, що рівень зараження індійського штаму, а також його варіантів, що мутували, набагато вищий у порівнянні з вуханьським штамом і британським "Альфа".

Нагадаємо, що ще одну нову мутацію коронавірусу виявлено у восьми регіонах нашої держави. Якщо порівнювати його з вихідним, то нове захворювання підступніше, тому що швидко передається від одного хворого до іншого. На 10–15 відсотків.

Зазначимо, що загалом коронавірусна мутація "Дельта", яка зараз поширена в Україні, агресивна, проте відрізняється від початкового COVID-19. Симптоми за "Дельта" штаму і сам перебіг захворювання мають відмінність від тих, що були раніше. Активуються ті віруси, які з'явилися в організмі раніше – починається нежить, до якого приєднується кашель.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що препарат компанії Pfizer визначений як основний в Україні. Саме з цією компанією у МОЗ перепідписали контракт на постачання вакцини проти коронавірусу. Контракт діятиме у 2022-2023 роках. У контракті не лише обумовлено умови співпраці, а й терміни постачання вакцини в Україну. Так, щороку Україна має отримувати 25 мільйонів доз вакцини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини