Головна Новини Суспільство медицина В Україні різке зростання кількості нових випадків COVID-19: статистика на 6 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні різке зростання кількості нових випадків COVID-19: статистика на 6 травня

Найбільше хворих зареєстрували в столиці

6 травня 2021, 08:27
Поділіться публікацією:

Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що станом на 6 травня на території України виявили 6 038 нових випадків інфікування коронавірусом. При цьому за позаминулу добу в країні зафіксували 2 576 хворих на COVID-19. Статистику міністр оприлюднив на сторінці у Facebook.

В Україні різке зростання кількості нових випадків COVID-19: статистика на 6 травня

Статистика коронавірусу на 6 травня - фото з відкритих джерел

За даними Степанова, за минулу добу коронавірусне захворювання діагностували у 271 дитини та 113 медичних працівників. Змогли одужати 14 351 громадян, були госпіталізовані 1 849 пацієнтів, а також зафіксовано 374 випадки смерті від наслідків коронавірусу. Відомо, що за минулу добу було проведено 72 373 тестувань на виявлення захворювання.

Найбільше хворих відзначається в місті Київ, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській та Рівненській областях.

Нагадаємо, що лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта вважає, що коронавірус залишиться у світі назавжди, оскільки інфекція здатна змінювати форму, особливості, а також прояви. Він також зазначив, що коронавірус не виникає з нізвідки, і заразитися ним можна під час прямого контакту з носієм. Крім того інфекціоніст вважає, що найбільш ефективним способом уникнути важкої форми захворювання COVID, є вакцинація.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що вперше за кілька останніх тижнів карантинне зонування в Україні дійсно показує позитивну динаміку щодо кількості ковідних хворих. Загальна статистика свідчить, що вже з четверга, 6 травня, в нашій країні залишиться лише три регіони, які знаходяться в "червоній" карантинній зоні. За інформацією міністра Кабміну Олега Немчінова, Хмельницьку і Харківську області чекає "перехід" відразу у "жовту" зону.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини