Головна Новини Суспільство медицина В Україні починають вакцинувати китайським препаратом СoronaVac - хто отримає щеплення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні починають вакцинувати китайським препаратом СoronaVac - хто отримає щеплення

Китайський препарат СoronaVac успішно пройшов всі етапи клінічних досліджень

13 квітня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов оголосив початок вакцинації китайським препаратом CoronaVac. Про це йдеться в повідомленні на його офіційній Facebook-сторінці.

В Україні починають вакцинувати китайським препаратом СoronaVac - хто отримає щеплення

Вакцинація в Україні: кому будуть рбити щеплення препаратом СoronaVac. Фото: tsn.ua

За словами міністра, всі лабораторні дослідження вже завершилися, тож препарат вільно доставлятиметься до регіонів. Проте щеплення зможуть отримати певні категорії людей. Насамперед це правоохоронці, маломобільні групи населення й особи, що за ними доглядають.

Додатково вакцину будуть вводити олімпійцям, паралімпійцям, а також вчителям, які проводитимуть та контролюватимуть зовнішнє незалежне оцінювання.

Як відомо, препарат CoronaVac розроблений на основі "вбитого" вірусу. Іншими словами це інактивована вакцина, як і препарати проти дифтерії, кашлюка і правця. Ліки випускаються одразу у шприці та зберігаються при температурі +2...+8 градусів.

Про ефективність вакцини можна прочитати в нашому матеріалі.

Раніше повідомлялося, що буде, якщо отримати тільки одну дозу вакцини від коронавірусу. Питання розкрила американський лікар і медичний аналітик Леана Вен. Чи буде вакцина ефективною в такому випадку? Скільки триватиме дія препарату? Чи не зашкодить одна доза ліків здоров'ю? Про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, які вакцини і коли отримає Україна. Україна вже домовилася про постачання препаратів для вакцинації проти COVID-19 різних виробників. Наразі в країні є контракти на постачання 24 мільйонів доз препарату. Про конкретних виробників та кількість обіцяних доз дізнавайтеся в нашій інфографіці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини