Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповіла, що буде, якщо отримати тільки одну дозу вакцини від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, що буде, якщо отримати тільки одну дозу вакцини від коронавірусу

Лікар пояснила, який захист може дати отримання тільки однієї з двох доз вакцини від коронавірусу

12 квітня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

Вкрай важливо отримати обидві дози вакцини від коронавірусу, якщо ви вводите препарат, який складається із двох частин. Таку думку висловила американський лікар і медичний аналітик Леана Вен, передає CNN.

Лікар розповіла, що буде, якщо отримати тільки одну дозу вакцини від коронавірусу

Вакцина від коронавірусу. Фото з відкритих джерел

За словами медика, вакцини були розроблені з огляду на припущення, що люди будуть приймати дві дози. Тому про ефективність може йтися, якщо люди отримують обидві дози.

Перша доза дає деякий захист, але експерти в області охорони здоров'я не знають, як довго він триває. 

Також лікар розповіла, що робити, якщо вам поставили діагноз "Covid-19" між введенням першої й другої доз вакцини. За її словами, перша доза вакцини забезпечує деякий захист, але не такий надійний, як дві дози, тому існує ймовірність зараження вірусом між щепленнями.

Якщо вам поставили діагноз "Covid-19" у перервах між вакцинаціями, то Вен рекомендує почекати із введенням другої дози.

"Ваша імунна система вже активізована і реагує на коронавірус, тому вам не потрібна вакцина для подальшого її стимулювання на цьому етапі, — сказала лікар. — Важливо дати організму шанс відновитися, тому краще почекати, поки симптоми не зникнуть, і вже після цього можна буде отримати другу дозу".

Раніше лікар Вен пояснила, чи потрібно вакцинуватися тим, хто недавно перехворів на коронавірус. Медик назвала проміжок часу, після якого можна робити щеплення. За словами медичного аналітика, люди повинні брати до уваги одну з важливих умов при отриманні вакцини: ви повинні переконатися, що здорові.

Як раніше повідомлялося, лікар Євген Комаровський розповів, за яких симптомів небезпечно лікувати коронавірус вдома. Він пояснив, коли хворим на коронавірус необхідно лягати до лікарні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини