Головна Новини Суспільство медицина В Україні почали робити менше тестів на коронавірус: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почали робити менше тестів на коронавірус: в чому причина

Експерти назвали можливі причини того, чому українці перестали здавати тести на коронавірус

12 січня 2021, 15:02
Поділіться публікацією:

З січня поточного року в Україні почали робити менше тестів на COVID -19. У порівнянні з груднем 2020 року показник став нижчим на цілих 36%. Експерти відповіли на питання, чому так відбувається.

В Україні почали робити менше тестів на коронавірус: в чому причина

В Україні перестали робити тести на COVID-19 - фото: з відкритих джерел

Головною причиною зменшення тестувань могли стати новорічно-різдвяні свята. Не виключено, що багато хто вирішив перечекати всі святкові вихідні, і тільки після них відправитися по лікарях. Другою причиною експерти називають те, що українці перестали зараз подорожувати й кількість захворюваності знизилася.

Як повідомляє керівник клінічної лікарні "Феофанія" Світлана Гук, офіційно на сьогодні повністю заповнених лікарень в країні немає. Тільки у двох медустановах Києва завантаженість склала більше ніж 70%. Решта заповнені приблизно на 50%.

Ще одна причина може критися в тому, що багато українців вже або перехворіли самі, або ж у них перехворіла хтось зі знайомих. А через те, що у деяких людей коронавірус проходить як звичайна застуда, багато хто може не надати значення появі симптомів і залишитися на самолікуванні вдома.

Частково на зниженні числа проведених тестів впливає і той факт, що під кінець року в державних лабораторіях не вистачало тест-систем і реагентів. У зв'язку з цим державні лабораторії могли скоротити кількість тестувань.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що вчені визначили ефективність вакцини від Sinovac, яку придбала Україна, а також про те, що в Міністерстві охорони здоров'я зробили заяву з приводу того, чи буде платна вакцинація від COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини