Головна Новини Суспільство медицина В Україні оновилися карантинні зони: хто в «червоній» та «помаранчевій»
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні оновилися карантинні зони: хто в «червоній» та «помаранчевій»

Київ та ще дев’ять областей потрапили до «помаранчевої» зони

6 березня 2021, 23:13 comments1188
Поділіться публікацією:

Адаптивний карантин в Україні продовжує вдосконалюватися та змінювати "кольори" окремих регіонів держави. Так, за повідомленням Кабміну, "червона" зона із жорсткими обмеженнями нині шириться одразу на чотири регіони. До Житомирщини, Чернівецької та Івано-Франківської областей приєдналося Закарпаття.

В Україні оновилися карантинні зони: хто в «червоній» та «помаранчевій»

У "червоній" зоні знаходяться чотири області України. Фото: Shutterstock

Так, слід зазначити, що в регіонах із "червоним" кольором епідеміологічної небезпеки забороняється робота багатьох закладів. Так, від обмежень страждає освіта (не враховуючи початкових класів і дитсадочків), торгово-розважальні центри та інші "тематичні" організації, непродовольчі крамниці та ринки. Також не дозволяється функціонувати спортивним закладам — фітнес-центрам, спортзалам, басейнам тощо. Кафе та ресторани можуть лише оформлювати замовлення "на виніс" та працювати із доставкою. При цьому окремі із обмежень можуть варіюватися відповідно до рішень місцевої влади.

Також поповнився список і "помаранчевих" областей. Разом зі столицею тепер на другому рівні епідеміологічної небезпеки знаходяться Львівщина, Вінничина, Сумщина, Донеччина, Тернопільщина, Хмельницька, Київська, Миколаївська та Запорізька області. Варто додати, що в цих регіонах діють обмеження "жовтої" зони, без встановлення додаткових. Утім зміна кольору означає небезпечне знаходження на "порозі" "червоної" зони.

Решта України "забарвлена" в жовтий. Там діє низка обмежень на проведення спортивних та  масових заходів (лише 50% глядачів у залі) і роботи закладів громадського харчування (можуть бути відкриті лише до опівночі).

Таке зонування почне діяти від 8 березня. Вочевидь, у багатьох українок зміняться святкові плани. Саме тому, аби не розчарувати коханих жінок, рекомендуємо переглянути матеріал на порталі "Коментарі". Там знайдеться підказка стосовно кращого подарунку до Міжнародного жіночого дня.

Якщо ж ви налаштовані на серйозний лад, пропонуємо дізнатися, чому українські медики критикують нинішні карантинні вимоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини