Головна Новини Суспільство події Міжнародний жіночий день: що варто подарувати на 8 березня — рейтинг
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародний жіночий день: що варто подарувати на 8 березня — рейтинг

Однозначним лідером серед бажаних подарунків стали звичайні квіти

6 березня 2021, 18:28
Поділіться публікацією:

Напередодні Міжнародного жіночого дня співробітники Київського міжнародного інституту соціології опитали українок, щоб дізнатися про найзаповітніше — бажаний подарунок на свято. На корисність результатів дослідження звернув увагу глава Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков.

Міжнародний жіночий день: що варто подарувати на 8 березня — рейтинг

Який подарунок українки хочуть на 8 березня? Фото із відкритих джерел

На думку фахівця, дане опитування демонструє можливість трактувати реальність двома способами. Перший варіант — жінки настільки безкорисливі, що в якості подарунка їх влаштують банальні квіти (можливо, навіть вирвані на сусідської клумбі; щоправда, виникає питання стосовно погоди за вікном — ред.) та теплі душевні слова, а також увага. Другий варіант може позиціонувати чоловіків, як осіб, котрі не поспішають витратити на своїх коханих зайві гроші, тому жінки навіть не сподіваються на який-небудь цінний презент.

Проте, результати опитування демонструють, що 18,3% українок дійсно задовольнить подарований на 8 Березня букет. Трохи більше 16% вважають, що найкращим презентом для них стане турбота і увага від дорогих серцю чоловіків. 13,1% жінок, ймовірно, через коронавірусних обмежень досить скучили по поїздкам, адже вважають за краще отримати в подарунок романтичну подорож (напрямок не уточнювався). На жаль, у 12,5% українок на цьому етапі життя немає людини, котра могла б порадувати їх у свято. Ще практично 11% опитаних жінок не змогли визначитися з відповіддю.

Міжнародний жіночий день: що варто подарувати на 8 березня — рейтинг - фото 2

Гроші, які вважаються універсальним подарунком, до Міжнародного жіночого дня воліли б отримати всього 2,8% українок. 2,3% учасниць опитування відповіли, що взагалі не прагнуть жодних презентів до свята. Найменш популярна "хотілка" наших співвітчизниць — це книга: про неї згадав рівно 1%. Цікаво, що всього на одну десяту відсотка — 1,1% в результаті — від цього пункту відстав варіант із дитиною. Швидше за все, українські жінки вважають за краще проводити "професійне" свято із затишком і комфортом, а не у пологовому відділенні.

"Трактувати можна як завгодно, залежно від того, що ви хочете сказати. І проілюструвати можна однією і тією ж табличкою опитування, — говорить Сергій Биков, підсумовуючи сказане досить правильною думкою: — Головне, любите жінок не тільки 8 березня, а щодня".

На другому графіку можна ознайомитися зі співвідношенням бажань жінок і задуманих чоловіками презентів до вручення.

Міжнародний жіночий день: що варто подарувати на 8 березня — рейтинг - фото 3

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, який варіант подарунків жінки вважають найгіршим.

Також на порталі знайдеться інформація про те, які подарунки, швидше за все, для коханих дам приготували до свята чоловіки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини