Головна Новини Суспільство медицина В Україні оголосили про зменшення терміну самоізоляції через коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні оголосили про зменшення терміну самоізоляції через коронавірус

Відтепер через 5 днів з дати появи симптомів або отримання позитивного тесту самоізоляцію можна завершувати

7 лютого 2022, 16:51
Поділіться публікацією:

В Україні змінився термін самоізоляції для тих, хто захворів на коронавірус. Про це оголосили сьогодні, 7 лютого, у міністерстві охорони здоров’я України, передає портал "Коментарі".
Відтепер через 5 днів з дати появи перших симптомів або отримання позитивного тесту -  самоізоляцію можна завершувати. Однак основна вимога щодо такої "швидкої" самоізоляції — це безсимптомний перебіг хвороби. Тоді і ПЛР-тест для завершення самоізоляції не потрібно робити. Окрім цього, у МОЗ дозволили припиняти самоізоляцію тим, хто вже має на руках негативний ПЛР-тест, неважливо скільки днів минуло.
А от припиняти самоізоляцію за умови наявності симптом хвороби не можна.
"Водночас, якщо минуло менше 5 днів, а ви отримали негативний результат ПЛР-тестування, то це також є підставою для завершення самоізоляції",  пояснили у міністерстві.
Нагадаємо, раніше обов’язкова самоізоляція в Україні тривала 10 днів. Тобто з часу появи симптомів або отримання позитивного результату тестування мало пройти 10 днів та ще три дні, протягом яких не мало бути симптомів COVID-19.

В Україні оголосили про зменшення терміну самоізоляції через коронавірус

Термін самоізоляції через коронавірус. Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що у Міністерстві охорони здоров'я України вважають, що добова кількість заражень може збільшитись до 60 тисяч у найближчі два тижні. За словами очільника міністерства Віктора Ляшка, починаючи з сьомого тижня року захворюваність може почати стабілізуватися і знижуватися. В Україні зараження зростають уже чотири тижні поспіль.

Читайте також: Вчені знайшли дефекти мозку у померлих пацієнтів із COVID: про що це говорить




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини