Головна Новини Суспільство медицина Вчені знайшли дефекти мозку у померлих пацієнтів із COVID: про що це говорить
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли дефекти мозку у померлих пацієнтів із COVID: про що це говорить

Серед аномалій автори дослідження наводять накопичення тау-білка всередині клітин головного мозку та аномальну кількість білка бета-амілоїду

7 лютого 2022, 11:10
Поділіться публікацією:

У людей, що померли через коронавірус, виявили дефекти мозку, схожі з проявом хвороби Альцгеймера. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у дослідженні вчених із Колумбійського університету США, опублікованому в журналі Alsheimer's and Dementia.

Вчені знайшли дефекти мозку у померлих пацієнтів із COVID: про що це говорить

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Вчені вивчили головний мозок у 10 пацієнтів, які померли внаслідок важкої форми COVID-19, та виявили аномалії, що нагадують зміни, характерні для хвороби Альцгеймера. Серед таких аномалій автори дослідження наводять накопичення тау-білка всередині клітин головного мозку та аномальну кількість білка бета-амілоїду.

Вчені відзначають, що таупатія, при якій відбувається патологічне злипання тау-білка, характерна для хвороби Альцгеймера і хвороби Піка.

"Наші результати показують, що інфекція SARS-CoV-2 активує шляхи передачі сигналів запалення та окисного стресу, що призводить до злиття тау-білка", — йдеться в дослідженні.

На думку вчених, патологічні зміни в мозку людей, заражених коронавірусом, можуть бути пов'язані з туманом у голові, на який скаржаться пацієнти. Також дефекти в мозочку можуть пояснити нещодавні дані про те, що 74% госпіталізованих пацієнтів із COVID-19 мають труднощі з координацією, зазначається в дослідженні.

Також вчені звернули увагу, що одним із головних, якщо не сказати, що найпершим симптомом коронавірусу є втрата нюху. Так цей симптом також спостерігається на ранній стадії хвороби Альцгеймера.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лікар Євген Комаровський розповів, чому штам "Омікрон" зрівнявся заразністю з кіром.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини