Головна Новини Суспільство медицина В скількох українців виявили побічні ефекти після вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

В скількох українців виявили побічні ефекти після вакцинації

Юлія Мендель розповіла, скільки громадян відчули на собі побічні дії вакцини від коронавірусу

22 березня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

Прессекретар президента України Юлія Мендель повідомила у скількох українців спостерігалися побічні ефекти після вакцинації. Дану тему обговорили в ефірі програми "Взгляд с Банковой".

В скількох українців виявили побічні ефекти після вакцинації

Вакцинація в Україні: в скількох громадян виявили побічні ефекти. Фото: gazeta.ru

За словами Юлії Мендель, всього в 0,5 відсотка українців, які зробили щеплення, спостерігаються незначні побічні ефекти та погіршення здоров'я.

Відповідно, якщо взяти статистику щеплень від МОЗ та порахувати, виходить, що з 108 310 вакцинованих осіб у 541 людини спостерігаються побічні ефекти.

Також Мендель підкреслює, що загалом в Європі 17 мільйонів людей зробили щеплення. І тільки у близько 40 осіб виявлено тромби.

Прессекретар президента вважає, що компанії AstraZeneca дісталося найбільше критики та осуду. Прессекретар припускає, що масові обговорення цієї вакцини можуть відбуватися через доступність препарату та через конкуренцію та інформаційні війни, які активно проводяться серед виробників препаратів від коронавірусу.

"Зараз світ обговорює вакцину AstraZeneca, яку випускає шведсько-британська компанія. Вдумайтеся: в Європі вакциновано 17 млн людей, тільки у близько 40 осіб виявлено тромби. Іншими словами, один випадок на півмільйона щеплених", — зазначає Мендель.

Нагадаємо, що українка розкрила ціни на медичні послуги у Швейцарії. Скільки коштує полікувати зуб, чи можна самостійно купувати ліки в аптеках, чи вдасться зекономити на лікуванні? Відповіді на ці запитання шукайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв через скільки днів після вакцинації з’являється імунітет від Covid-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Аноним

22 березня 2021, 08:49

До каких ещё пор индийский контрафакт "Covishield" будут у нас продолжать называть честным именем AstraZeneca? Это разные вещи.


Новини