Головна Новини Суспільство медицина Через скільки днів після вакцинації з’являється імунітет від Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Через скільки днів після вакцинації з’являється імунітет від Covid-19

Максим Степанов заявив, що вакцина не може на 100% захистити від хвороби

21 березня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів в ефірі телеканалу "Україна 24", через який час у вакцинованих з'являється імунітет до коронавірусу.

Через скільки днів після вакцинації з’являється імунітет від Covid-19

Вакцинація від Covid-19: коли формується імунітет від хвороби. Фото: rus.azattyq-ruhy.kz

За його словами, імунітет до COVID-19 формується із 14 до 22 дня після вакцинації.

Максим Степанов зазначив, що у світі немає вакцини, яка б на 100% захищала від хвороби. Глава МОЗ припускає, що незначна частина людей може заразитися коронавірусною хворобою. Якщо ж людина підхопить цей вірус, то хвороба протікатиме в легкій формі. Пацієнт легко перенесе симптоми та одужає дещо швидше.

"Якийсь відсоток людей точно не захворіє, якийсь може захворіти, але людина хворітиме у легкий або безсимптомний спосіб, не потребуватиме кисневої терапії, реанімації. Ця людина точно житиме. Це і має назву ефективність. Вакцина дорівнює життю", – підкреслив Максим Степанов.

Очільник МОЗу зазначив, що побічні ефекти після вакцинації від COVID-19 в Україні зафіксовані лише у 0,5 відсотка випадків.

Нагадаємо, нещодавно в Україні виявили незвичну мутацію коронавірусу. Новий штам діє на організм більш жорстко — викликає важчі й триваліші форми захворювання, а також дає інакшу реакцію на звичну терапію. Чи вплине мутація коронавірусу на ефективність вакцинації? Про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше сайт "Коментарі" розповідав, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов оголосив другий етап Covid-вакцинації в Україні. Наразі в листі очікування вакцинації перебувають понад 290 тисяч українців. Хто зможе отримати щеплення, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sexxx

21 березня 2021, 18:27

Сeкс знакoмствa. Cнять любую дeвкy и тpaxнyть теперь проще простого - без дeнeг и oтношeний, эти дeвyшки пpoсто любят сeкc и дaют вcегда, пoпробyй бecплатнo ----- http://srt.vg/seksa

Aliexpress

21 березня 2021, 11:22

Обзор Электро фритюрницы с Китая - АЭРОФРИТЮРНИЦА https://amnitro.blogspot.com/ Ссылка на обзор товаров https://www.youtube.com/channel/UCo354q0aSwgz5sJJV8J_dDQ/videos


Новини