Головна Новини Суспільство медицина В ООН розповіли про вплив погоди на поширення коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН розповіли про вплив погоди на поширення коронавірусу

Потепління не є приводом послаблювати заходи, спрямовані на боротьбу з коронавірусом

18 березня 2021, 08:49
Поділіться публікацією:

COVID-19 — більш стійкий до холодної погоди, тому за таких погодних умов довше залишається життєздатним. Однак з приходом весни, припиняти використання медичних масок не варто. Про це розповідає РБК-Україна, посилаючись на звернення ООН.

В ООН розповіли про вплив погоди на поширення коронавірусу

В ООН розповіли про вплив погоди на поширення коронавірусу

Фахівці із Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) впевнені — потепління, зокрема в північній півкулі, не є приводом послаблювати заходи, спрямовані на боротьбу з інфекцією — вирушати в подорожі та відмовлятися від носіння масок і респіраторів.

"Хоча коронавірус довше зберігає життєздатність за більш низьких температур, динаміка його поширення пов'язана в першу чергу із запобіжними засобами, а не з метеорологічними чинниками", — заявили в ООН.

У повідомленні сказано, що в перший рік пандемії активне поширення інфекції спостерігалося і за теплих погодних умов, а тому не можна давати гарантій, що це не повториться навесні та влітку.

Нагадаємо, що дослідники в галузі охорони здоров'я з Лестера дійшли висновку, що у людей, які повільно ходять, з нормальною вагою в 3,75 раза більше шансів померти від вірусу, ніж у людей, що ходять швидко. Дослідники також виявили, що людей, які повільно ходять, у 2,5 раза більше шансів захворіти на важку форму Covid-19, ніж у тих, хто перебуває в "найшвидшій групі". Ризик був однаково високим у тих, хто повільно  ходить, маючи нормальну вагу,  й у людей, що повільно ходять, маючи ожиріння.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що напередодні в Україні зафіксували 289 випадків смерті від коронавірусного захворювання. Це максимальне значення летальних випадків з початку пандемії на території країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини