Головна Новини Суспільство медицина В НАН зробили заяву про смертність від COVID в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В НАН зробили заяву про смертність від COVID в Україні

Відзначається, що протягом 21 - 27 квітня кількість нових виявлень в день стабільно зменшується

28 квітня 2021, 08:39
Поділіться публікацією:

Вчені з НАН України повідомили, що найімовірніше наша країна вже пройшла пік смертності від коронавірусного захворювання. Ситуація починає стабілізуватися. При цьому вчені відзначили, що відповідну гіпотезу дозволили створити дані, отримані від Міністерства юстиції, пише "УНІАН".

В НАН зробили заяву про смертність від COVID в Україні

В НАН зробили заяву про смертність від COVID в Україні - фото з відкритих джерел

В НАН підкреслили, що протягом 21-27 квітня кількість виявлених випадків коронавірусу на день стабільно зменшилася — приблизно 260 випадків на добу або 14% за сім днів.

"Почалося також зменшення кількості нових летальних випадків, але зі значно меншим відносним темпом убування", — зазначили вчені.

Згідно з попередньою гіпотезою НАН, пік смертей від COVID в нашій країні був пройдений в першій половині місяця.

"Проміжне оновлення даних дозволяє сформулювати попередню гіпотезу про те, що пік смертності з усіх причин вже пройдено в першій половині квітня", — пояснили вчені.

Нагадаємо, що за словами головного лікаря одного з діагностичних медичних центрів Львова Тараса Жиравецького, нові штами коронавірусного захворювання здатні передаватися швидше, а перебіг хвороби стає непередбачуваним. Він стверджує, що лікування нових штамів COVID потрібно розпочинати якомога швидше, а вітаміни з новими мутаціями не працюють.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писав, що американське видання Bloomberg оприлюднило список найбільш безпечних і стійких до коронавірусною пандемії країн. Даний рейтинг складали з урахуванням індексу заражуваність, смертності в результаті коронавірусу, кількості тестувань і відсоток виявлення захворювання, масштаби вакцинації, надійність карантинних заходів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини