Головна Новини Суспільство медицина Кожна година на рахунку: лікар розповів, чим небезпечні нові штами COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

Кожна година на рахунку: лікар розповів, чим небезпечні нові штами COVID

Відсоток тих, хто потребує складного і часто стаціонарного лікування, значно вищий, ніж раніше

25 квітня 2021, 13:11
Поділіться публікацією:

За словами головного лікаря одного з діагностичних медичних центрів Львова Тараса Жиравецького, нові штами коронавірусного захворювання здатні передаватися швидше, а перебіг хвороби стає непередбачуваним. Про це пише "УНІАН".

Кожна година на рахунку: лікар розповів, чим небезпечні нові штами COVID

Кожна година на рахунку: лікар розповів, чим небезпечні нові штами COVID - фото з відкритих джерел

"Нові штами значно швидше передаються від хворої людини до здорової, практично шансів не заразитися від хворого немає. Перебіг ковіду за нових штамів вірусу блискавичний", — підкреслив фахівець.

За словами Тараса Жиравецького, вже через шість-сім днів із появи перших симптомів коронавірусу можна отримати серйозне ураження легень.

Він стверджує, що лікування нових штамів COVID потрібно розпочинати якомога швидше, а вітаміни з новими мутаціями не працюють.

Зі слів лікаря, навіть з новим штамом коронавірусне захворювання можна перенести в легкій формі. Однак відсоток тих, хто потребує складного і часто стаціонарного лікування, значно вищий, ніж раніше.

"Кожен день, а часом година на рахунку", — підсумував Жиравецький.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що французькі лікарі провели дослідження, під час якого з'ясували, що коронавірус може стати причиною розвитку захворювання щитовидної залози.

Також вчені заявили про можливість запального ураження щитовидної залози, розвитку хвороби Хашимото та інших патологій, пов'язаних з ендокринною системою, у пацієнтів із діагностованим коронавірусом.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати про поради лікаря-інфекціоніста Ольги Голубовської щодо того, як впоратися з новими штамами коронавірусного захворювання.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

25 квітня 2021, 14:06

К чему эти пустые разговоры? Лучше бы написали чем и как лечит в первые дни после заражения пока не начались осложнения, чтобы люди от незнания не пили вредные антибиотики, а потом врачи не разводили руками, что уже не могут помочь из за самолечения!


Новини