Головна Новини Суспільство медицина Україну накриють 20-градусні морози: де і коли чекати на похолодання
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну накриють 20-градусні морози: де і коли чекати на похолодання

У найближчі сім днів на території країни спостерігатиметься класична зимова морозна погода

10 січня 2022, 10:57
Поділіться публікацією:

Протягом поточного тижня погодні умови в Україні визначатиме поле високого тиску з переважанням холодної повітряної маси арктичного походження. Найближчими днями більшість регіонів країни охоплять серйозні морози, подекуди до -23 градусів. Такий прогноз озвучив синоптик Ігор Кібальчич для meteoprog.

Україну накриють 20-градусні морози: де і коли чекати на похолодання

Україну накриють 20-градусні морози - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що 13 та 14 січня українцям слід готуватися до найнижчих температурних показників. Стовпчики термометрів уночі опустяться до 17...12 градусів морозу, а в Карпатах очікується до -23...-18 градусів. Вдень у четвер та п'ятницю температура повітря прогнозується в межах -13...-8 градусів.

Крім того, у більшості регіонів країни 13 січня очікується невеликий сніг, а водіям у цей період варто бути уважнішими — на дорогах утримається ожеледиця.

На вихідні, 15-16 січня, температура повітря почне відчутно підвищуватися. На зміну морозам прийдуть комфортні -5...0 градусів у денний час та 7...2 градуси зі знаком "мінус" уночі. Водночас, на вихідних більшу частину України накриють снігопади.

Так, робить висновок синоптик, у найближчі сім днів на території країни спостерігатиметься класична зимова морозна погода сонячними днями у достатній кількості та періодичним випаданням снігу.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що синоптики Українського гідрометеорологічного центру розповіли, якою буде погода в Україні у січні 2022 року. 

Також синоптик Леонід Прокопенко розповів про суттєві кліматичні зміни в країні та як вони позначаються на погоді у другому зимовому місяці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини