Головна Новини Суспільство медицина Українців лікуватимуть пігулками від COVID-19: підписано договір з Pfizer
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців лікуватимуть пігулками від COVID-19: підписано договір з Pfizer

Законтрактовано до закупівлі 300 тисяч курсів лікарського засобу

16 грудня 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив, що країна підписала договір з компанією Pfizer щодо основних умов закупівлі ліків для амбулаторного лікування інфікованих коронавірусом. Мова про препарат "Паксловід" (PAXLOVID). Про це чиновник розповів на брифінгу 16 грудня, пише "Українська правда".

Українців лікуватимуть пігулками від COVID-19: підписано договір з Pfizer

Українців лікуватимуть пігулками від COVID-19 - фото з відкритих джерел

Глава МОЗ зазначив, що контракт передбачає закупівлю 300 тисяч курсів лікарського засобу.

Зазначається, що такі ліки сприяють недопущенню ускладнень, знижують ризик опинитися на лікарняному ліжку, а також летальних випадків серед пацієнтів із коронавірусним захворюванням із груп ризику.

Ляшко зазначив, що у листопаді поточного року Pfizer відзвітувала про результати клінічних досліджень препарату. Так, після призначення ліків " Паксловід" протягом трьох днів після появи перших симптомів коронавірусу, госпіталізації та смертельних випадків скоротилися на 89%. Нак 85%, якщо почати приймати препарат у перші п'ять днів.

Нагадаємо, що в компанії "Pfizer" повідомили приємну новину про те, що нещодавно розроблені пігулки проти коронавірусу показали високу ефективність. Крім того, в компанії акцентували, що їх препарат може істотно уповільнити поширення штаму COVID-19 "Омікрон", що мутував. Таблетки зможуть ефективно боротися із хворобою, запобігаючи ускладненням після інфікування.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що медики назвали два незвичайні симптоми у пацієнтів зі штамом "Омікрон". Фахівці наголосили, що штам коронавірусу "Омікрон" стає причиною госпіталізації хворих на 23% рідше, ніж "Дельта".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини