Головна Новини Суспільство медицина Україна переходить до другого етапу вакцинації: кому робитимуть щеплення і коли
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна переходить до другого етапу вакцинації: кому робитимуть щеплення і коли

Міністерство охорони здоров'я анонсувало другий етап вакцинації

22 березня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили про початок другого етапу вакцинації. Щеплення робитимуть людям від 80 років. 

Україна переходить до другого етапу вакцинації: кому робитимуть щеплення і коли

Вакцинація в Україні: МОЗ розповіло деталі про другий етап щеплень. Фото: unian.net

Вакцинацію цієї групи населення планують розпочати вкінці цього місяця - 29-30 березня.

Щоб отримати щеплення, людям старшим за 80 років необхідно записатися в чергу. Зробити це можна кількома способами: через додаток "ДІЯ", контакт-центр МОЗу чи сімейних лікарів.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що початок наступних етапів вакцинації та залучення більшої кількості груп населення зможуть розширити та пришвидшити процес вакцинації. 

Варто зазначити, що в Україні усього в 0,5 відсотка українців, які зробили щеплення, спостерігаються незначні побічні ефекти та погіршення здоров'я. Зі 108 310 вакцинованих осіб у 541 людини спостерігаються незначні побічні ефекти: біль у голові, нудота, припухлість місця, де зробили щеплення. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Нагадаємо, нещодавно в Україні виявили незвичну мутацію коронавірусу. Новий штам діє на організм більш жорстко — викликає важчі й триваліші форми захворювання, а також дає інакшу реакцію на звичну терапію. Проте чи може мутація вплинути на ефективність вакцини від коронавірусу? Про це розповіла відомий український інфекціоніст Ольга Голубовська. Її думку можна прочитати в нашому матеріалі.

Також міністр охорони здоров'я України Максим Степанов раніше повідомляв, через який час у вакцинованих з'являється імунітет до коронавірусу. Детальніше про це можна прочитати на нашому сайті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Наина

22 березня 2021, 15:29

И вот опять европейцы забыли обещанное и решили, что вакцина им самим нужнее. Громкие заявления главы Еврокомиссии Урсулы фон дер Ляйен, о том, что самым главным является справедливое распределение вакцины людям по всему миру, сменились на более прагматичное «самим мало». ЕС даже припугнул AstraZeneca, что прекратит сотрудничество с ними, если те не перестанут возить вакцину в Великобританию, пока не выполнены все оговоренные поставки в Европу. В настоящее время мировая кампания по вакцинации «справедливости» не демонстрирует и мы видим, что наиболее успешно она проводится в богатых странах, которые первыми подписали контракты с поставщиками или имеют свою производственную базу. Проблемы с поставками вакцины AstraZeneca по программе COVAX Максим Степанов уже анонсировал, ждем теперь CoronaVac из Китая. Интересно насколько большим будет шанс получить вторую прививку тем же препаратом? Может именно поэтому хотят продлить промежуток между первой и второй дозами до трех месяцев?


Новини