Головна Новини Суспільство медицина Україна отримає 90 мільйонів доларів на вакцинацію: куди підуть гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає 90 мільйонів доларів на вакцинацію: куди підуть гроші

Спеціальний кредит нашій країні видадуть в рамках проєкту «Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні»

12 травня 2021, 13:34
Поділіться публікацією:

Зовсім скоро у медичній сфері України з'явиться додаткових 90 мільйонів доларів. Як інформує "Радіо Свобода", таку значну суму наша країна отримає від Світового банку. Уже погоджені на видачу фінанси планують направити на поліпшення боротьби із коронавірусним захворюванням.

Україна отримає 90 мільйонів доларів на вакцинацію: куди підуть гроші

Світовий банк погодив 90 млн доларів кредиту для України. Фото із відкритих джерел

Одним із пріоритетних напрямків, профінансованих цим кредитом, повинна стати вакцинація проти COVID-19. Таким чином у Європі сподіваються, що Україна прискорить темпи масового отримання населенням щеплень від коронавірусу.

У центрі уваги для вакцинації планується залишити представників так званих "груп ризику", які вже почали активно отримувати препарат проти ковіду. Також збираються звернути увагу на тих, хто може отримати будь-які ускладнення після коронавірусної хвороби.

Крім іншого на веб-порталі Світового банку повідомляється ще про декілька напрямків, котрі можуть бути оплачені з отриманої багатомільйонної позики. Українцям пропонують поліпшити інформаційну кампанію, пов'язану із коронавірусом та вакцинацією, і налагодити матеріально-технічну базу — для своєчасної доставки і правильного зберігання вакцин.

Також з отриманого кредиту Україна зможе розрахуватися з постачальниками протиковідних препаратів.

Про ймовірне отримання подібного кредиту в Україні стало відомо ще наприкінці квітня. Тоді повідомлялося, що така позика покращить співпрацю нашої країни зі світовою ініціативою COVAX. Нагадаємо, ця організація допомагає країнам світу укладати договори на отримання додаткових доз вакцини проти коронавірусу.

Раніше "Коментарі" повідомляли, коли українцям варто очікувати чергової, вже четвертої хвилі коронавірусного захворювання.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи можна вакцинуватися проти COVID-19 людям, у яких діагностовано будь-які хронічні хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини