Головна Новини Суспільство медицина Чи можна вакцинувати від COVID людей з хронічними захворюваннями - відповідь МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна вакцинувати від COVID людей з хронічними захворюваннями - відповідь МОЗ

Перш за все це стосується пацієнтів з онкологією, діабетом, астмою, серцево-судинними захворюваннями або ВІЛ-позитивних громадян

12 травня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров'я України вирішили відповісти на найбільш поширені запитання стосовно вакцинації проти коронавірусу. Зокрема, в МОЗ розповіли, чи можна робити щеплення проти COVID-19 людям, які мають хронічні захворювання. Інформація розміщена на офіційній сторінці відомства в Facebook.

Чи можна вакцинувати від COVID людей з хронічними захворюваннями - відповідь МОЗ

Вакцинація в Україні - фото з відкритих джерел

Так, в МОЗ повідомили, що людям з онкологічними захворюваннями вакцинуватися можна. Такі люди знаходяться в групі ризику і можуть важко переносити коронавірус. Відзначається, що вакцини не можуть спровокувати появу захворювання навіть на тлі імуносупресії (пригнічення імунітету — ред.), бо не є живими вірусами.

І ВІЛ-позитивним громадянам, за твердженням МОЗ, рекомендується зробити щеплення від коронавірусу, оскільки вони також знаходяться в групі ризику.

Людям із діагностованим діабетом, бронхіальною астмою або серцево-судинними захворюваннями необхідна вакцинація від COVID, вважають у МОЗ. Вакцина і покликана захистити людей з подібними хворобами, щоб уникнути важкого перебігу коронавірусу, а після й смерті від його ускладнень.

Застереження в разі вакцинації людей з імуносупресією пов'язані не з безпекою, а з ефективністю препарату для них. Повідомляється, що у таких громадян відповідь на вакцину може не бути оптимальною. Однак в Міністерстві охорони здоров'я все одно радять зробити щеплення проти коронавірусу. Найкраще це зробити за два тижні до початку планової імуносупресивної терапії.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, хто найбільше ризикує померти від коронавірусного захворювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини