Головна Новини Суспільство медицина Коли в Україні прогнозують четверту хвилю коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні прогнозують четверту хвилю коронавірусу

У Раді озвучили прогноз щодо четвертої хвилі коронавірусу в Україні та розповіли, хто може захворіти

12 травня 2021, 12:19 comments1046
Поділіться публікацією:

Восени 2021 року в Україні прогнозують чергову хвилю коронавірусу. Таку заяву зробив глава комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування ВРУ, народний депутат від "Слуги Народу" Михайло Радуцький, йдеться на офіційному сайті політсили.

Коли в Україні прогнозують четверту хвилю коронавірусу

Коронавірус в Україні. Фото з відкритих джерел

За його словами, українські епідеміологи проаналізували 1200 випадків повторного зараження на COVID-19.

"Встановлено, що імунітет, який виробляється після хвороби, нетривалий", — заявив Михайло Радуцький.

Тому він зазначає про наявність значного ризику повторно інфікуватися за 3-4 місяці. Як зауважив нардеп, ті, хто хворів під час третьої хвилі в нашій країні, теоретично можуть знову опинитися у лікарні восени.

На думку глави парламентського комітету, Міністерству охорони здоров'я України необхідно вже зараз врахувати досвід третьої хвилі та виправити помилки. Зокрема Михайло Радуцький зазначив про ситуацію з обладнанням лікарень кисневими станціями.

Нагадаємо, третя хвиля коронавірусу в Україні була найбільш важкою із початку пандемії на території держави. Таку думку днями висловив очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов. У МОЗ заявили, що країна вже вийшла з третьої хвилі, однак не виключають черговий сплеск.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", лікар назвала хворобу, яка може бути наслідком коронавірусу. Медик пояснила ситуацію в Індії. Адже там ті, хто перехворіли на коронавірусну інфекцію, скаржаться на появу так званого "чорного грибка". Лікар розповіла, чи стикаються з грибковими інфекціями після хвороби COVID-19 українці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини