Головна Новини Суспільство медицина Лікар назвала хворобу, яка може бути наслідком коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвала хворобу, яка може бути наслідком коронавірусу

Лікар розповіла, що після захворювання на коронавірус можуть розвиватися грибкові інфекції

10 травня 2021, 22:30
Поділіться публікацією:

Український лікар-інфекціоніст Тетяна Логінова заявила, що у тих, хто перехворів на коронавірус, можуть початися грибкові інфекції. Про це медик сказала в ефірі телеканалу "Україна 24".

Лікар назвала хворобу, яка може бути наслідком коронавірусу

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Лікар пояснила ситуацію в Індії — там ті, хто перехворіли, скаржаться на появу так званого "чорного грибка". За словами Логінової, люди використовували в лікуванні не тільки стероїди, а й антибіотики. Антибіотики, зазначає медик, можуть викликати дисбіоз організму.

"На тлі антибіотикотерапії плюс кортикостероїди, які пригнічують запальні процеси, також можуть прекрасно розвиватися ці грибкові інфекції", — розповіла Логінова.

Лікар додала, що інфекція може вражати очі, носову порожнину і навіть легкі. За словами інфекціоніста, це дуже серйозна постковідна інфекція, яка затягує одужання після COVID-19. Такі наслідки коронавірусу вимагатимуть антимікотичного лікування спеціальними медикаментами.

Як додала Логінова, найчастіше в нашій країні медики фіксують у перехворілих дисбактеріози, викликані грибами Candida albicans і Aspergillus.

За словами лікаря, до інфекцій найбільш схильні люди з ослабленим імунітетом і вегани. Це пояснюється тим, що не формуються повноцінні антитіла. Медик закликала включати білки в раціон.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", лікар спрогнозував, як може обернутися епідемія коронавірусу в Україні влітку. На думку епідеміолога, Україна повинна посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень. Лікар переконаний, що більш вимогливими потрібно бути перш за все до чиновників і перших осіб держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини