Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус в Україні: чого чекати після свят
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус в Україні: чого чекати після свят

Лікар спрогнозував, як може обернутися епідемія коронавірусу в Україні після вихідних і свят у травні 2021 року

5 травня 2021, 11:11
Поділіться публікацією:

Великодні та травневі свята у 2021 році ймовірно призведуть до нового сплеску епідемії коронавірусу в Україні. Такий прогноз озвучив лікар-епідеміолог Андрій Александрін "Обозревателю".

Коронавірус в Україні: чого чекати після свят

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За словами експерта, ймовірність нового спалаху пов'язана з ігноруванням українцями правил карантину. Тож медик не підтримує можливість ослаблення епідеміологічних заходів у регіонах України. Александрін впевнений, що коли карантинні правила масово порушуються, то не слід поспішати з переведенням тої чи іншої області в "жовту" або "зелену" зону.

На думку епідеміолога, Україна повинна посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень. Лікар переконаний, що більш вимогливим потрібно бути перш за все до чиновників і перших осіб держави. Зокрема, Александрін вказав на важливість дій поліції, коли та регулює дотримання соціальної дистанції та носіння масок в громадських місцях. Крім того, експерт обурений, коли перші особи держави своєю поведінкою показують недоцільність введення карантину або локдауна. Лікар вважає, що топ-чиновники повинні подавати особистий приклад.

"Коли люди дивляться і кажуть: "чому їм можна, а нам не можна" — ми будемо мати хаос", — заявив Андрій Александрін.

Разом з тим Александрін зазначив, що в країні все ж йде певний спад третього піка хвилі COVID-19. Але оптимістичного розвитку подій надалі лікар не прогнозує.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, у коронавірусу щотижня з'являються дві нові мутації. Таку думку озвучив український інфекціоніст. Лікар вважає, що найбільш ефективним способом уникнути важкої форми захворювання COVID є вакцинація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини