Головна Новини Суспільство медицина У коронавірусу щотижня з'являються дві нові мутації - інфекціоніст
commentss НОВИНИ Всі новини

У коронавірусу щотижня з'являються дві нові мутації - інфекціоніст

Лікар вважає, що найбільш ефективним способом уникнути важкої форми захворювання на COVID є вакцинація

5 травня 2021, 09:59
Поділіться публікацією:

Лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта вважає, що коронавірус залишиться у світі назавжди, оскільки інфекція здатна змінювати форму, особливості, а також прояви. Про це пише "УНІАН", посилаючись на "Сегодня".

У коронавірусу щотижня з'являються дві нові мутації - інфекціоніст

У коронавірусу щотижня з'являються дві нові мутації - фото з відкритих джерел

Він також зазначив, що коронавірус не виникає з нізвідки, і заразитися ним можна під час прямого контакту з носієм. Крім того, інфекціоніст вважає, що найбільш ефективним способом уникнути важкої форми захворювання COVID-19, є вакцинація.

"Вірус мутує дуже сильно. У нього щотижня з'являються дві нові мутації. Ми зараз знаємо дуже багато, але до чого це призведе в майбутньому — нам поки не відомо", — додав фахівець.

Нагадаємо, що за словами Володимира Курпіти, в Україні відзначається спад захворюваності на коронавірус. Він вважає, що травневі свята не значно вплинуть на епідемічну ситуацію в країні. Інфекціоніст зазначив, що хвиля захворюваності буде підтримуватися ще певний період, поки не виробиться колективний імунітет.

За його словами, в травні-червні все ще будуть фіксувати до двох тисяч нових випадків інфікування коронавірусом, однак такого навантаження на систему медицини, яке було взимку, не буде спостерігатися.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що лікар Ольга Голубовська заявила, що нові штами коронавірусного захворювання подолає вакцинація. Як повідомляється, COVID-19 — це така хвороба, пов'язана з появою нових штамів вірусу. Разом з тим відзначається, що групи ризику повинні бути вакциновані. Тоді імунна система буде обізнаною, тому перебіг хвороби буде легшим.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини