Головна Новини Суспільство медицина Україна готується скоротити термін дії COVID-сертифікатів: коли чекати на рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готується скоротити термін дії COVID-сертифікатів: коли чекати на рішення

У 27 країнах ЄС сертифікат вакцинації діятиме 270 днів, тобто дев'ять місяців

10 січня 2022, 13:10
Поділіться публікацією:

Наприкінці 2021 року Європейська комісія вирішила скоротити термін дії COVID-сертифікатів. В Україні можуть наслідувати такий самий приклад. Як повідомляє видання "Коментарі", таку інформацію в ефірі каналу "1+1" озвучила заступник міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

Україна готується скоротити термін дії COVID-сертифікатів: коли чекати на рішення

COVID-сертификат. Фото: з відкритих джерел

Сьогодні в Україні діє "зелений" COVID-сертифікат, який підтверджує, що людина пройшла повний курс вакцинації. Поки що він діє весь рік з моменту другої дози вакцинації. Такі ж правила діють у Європі, але вже з 1 лютого в ЄС головний документ, який підтверджує вакцинацію, діятиме лише 9 місяців. Документ діятиме 270 днів.

Марія Карчевич спрогнозувала, що Україна також наслідуватиме такий самий приклад. В уряді можуть внести зміни до законодавства, використавши європейську практику, вже цього тижня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні офіційно дозволили бустерні дози вакцинації проти коронавірусу. Лікар-епідеміолог Людмила Мухарська звернулася до українців із роз'ясненням, що помилково називати бустерну дозу вакцинації повторною вакцинацією. Насправді, це протилежно різні речі. Бустерна доза лише посилює імунітет після повного курсу вакцинації та, по суті, є допоміжною дозою до основного курсу вакцинації. Мухарська заявила, що рішення про бустерну дозу в Україні мало бути прийняте набагато раніше, як у більшості європейських країн.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – ізраїльські медики виявили небезпечне захворювання, яке виникає після зараження новим штамом коронавірусу "Омікрон".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини