Головна Новини Суспільство медицина У яких областях України найбільш загрозлива ситуація з COVID-19 - вчені НАН
commentss НОВИНИ Всі новини

У яких областях України найбільш загрозлива ситуація з COVID-19 - вчені НАН

Складною залишається ситуація на Півдні і Сході країни

29 вересня 2021, 16:18
Поділіться публікацією:

Згідно з доповіддю вчених Національної академії наук, найскладнішу ситуацію з поширенням коронавірусу фіксують у Чернівецькій області. Про це пише видання "Новое время".

У яких областях України найбільш загрозлива ситуація з COVID-19 - вчені НАН

У яких областях України найбільш загрозлива ситуація з COVID-19 - фото з відкритих джерел

Фахівці зазначають, що в регіоні кількість зайнятих ліжок у лікарнях прирівнялась до рівня, як на піку минулого спалаху COVID-19. При цьому число госпіталізацій суттєво уповільнило зростання, проте кількість нових випадків захворювання і позитивних ковід-тестів збільшилися більше ніж на 40% за останні сім днів.

Складною залишається ситуація на Півдні та Сході країни. Зокрема, в Луганській області кількість смертей від коронавірусу на 100 тисяч населення є найвищою після Чернівецької. Тут же залишається високим число виявлених випадків COVID-19.

Що стосується Києва, то, за даними вчених, в столиці ситуація краща, ніж в Україні загалом. У доповіді сказано, що це пояснюється високими темпами вакцинації жителів міста, а також великою частиною людей, які вже хворіли на ковід.

Зазначимо, що за минулу добу в Україні значно зросла кількість нових випадків зараження COVID-19. Так, на території країни вперше з квітня зафіксували 9666 випадків інфікування. Серед захворілих — 953 дитини та 204 медпрацівники. 217 людей померло від наслідків COVID-19.

Раніше видання "Коментарі" писало, що з минулого тижня по регіонах України почали розвозити ліки проти коронавірусу. Ліки під назвою "Бамланівімаб" і "Етесевімаб" вироблені в США. В Україну їх передали за сприяння посольства як гуманітарний вантаж. Ліки борються з хворобою завдяки моноклональним антитілам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини