Головна Новини Суспільство медицина У ВООЗ зробили серйозну заяву з приводу коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ зробили серйозну заяву з приводу коронавірусу

Було повідомлено про майбутнє коронавірусу

26 січня 2021, 09:04
Поділіться публікацією:

Коронавірусна інфекція може з часом перетворитися в системне захворювання. Про це під час брифінгу повідомив виконавчий директор Програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан.

 У ВООЗ зробили серйозну заяву з приводу коронавірусу

Майкл Райан зробив заяву про майбутнє коронавірусу в світі - фото: з відкритих джерел

За словами Райана, позбутися від коронавірусу на всі сто відсотків неймовірно складно. Це пов'язано з тим, що він поширений по всьому світу. Крім того, доступ до вакцини зараз не оптимальний. Подібна ситуація прогнозується і на найближче майбутнє. У зв'язку з цим поширення вірусу буде і далі продовжуватися. Однак все ж у людей є шанс цьому перешкоджати.

Також виконавчий директор зазначив, що правильним виходом у цій ситуації є вакцинація. Завдяки їй, на думку Райана, люди зможуть повернутися до нормального життя, хвороба не буде забирати людські життя, а локдаун руйнувати економіку. В іншому випадку, якщо ж не дотримуватися цих правил, є ризик, що коронавірус переросте в системне захворювання.

До слова, на сьогодні людству вдалося повністю перемогти тільки одну з хвороб — віспу. У XX столітті від цього захворювання загинуло 300 млн осіб. Віспі схильні були люди різного віку. Позбутися від віспи повністю допомогла тільки вакцинація, після якої це захворювання траплялося вкрай рідко. А ось така хвороба як кір або ж поліомієліт залишаються непереможними.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що спеціаліст МОЗ Ольга Голубовська розповіла, що найстрашніший з трьох сценаріїв розвитку пандемії коронавірусу, а також про те, що в Україні з'явиться лабораторія, яка зможе виявляти штами коронавірусу




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини