Головна Новини Суспільство медицина У ВООЗ назвали кількість життів, які врятувала вакцина від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ назвали кількість життів, які врятувала вакцина від коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я у новому звіті підрахувала кількість людей, який врятувала вакцина від COVID-19 у Європі.

17 січня 2024, 11:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нове дослідження підрахувало, що вакцини від коронавірусу врятували понад 1,4 млн життів у Європі. Найбільшу користь від щеплень проти COVID-19 отримали люди віком від 80 років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву ВООЗ.

У ВООЗ назвали кількість життів, які врятувала вакцина від коронавірусу

У ВООЗ назвали кількість людей, який врятувала вакцина від COVID-19 у Європі.

За даними ООН вакцини від коронавірусу, які вперше запровадили у грудні 2020 року зменшила смертність на 57,%, що забезпечило збереження життя для 1,4 млн осіб у Європі. Крім того, у ВООЗ вважають, що навіть перша бустерна вакцина мала позитивний ефект та зберегла 700 тис. життів.

"Сьогодні в Європі понад 1,4 млн осіб – більшість з них літні – насолоджуються життям зі своїми близькими, тому що прийняли життєво важливе рішення зробити щеплення від COVID-19... У цьому сила вакцин", — розповів регіональний директор ВООЗ у Європі Ганс Клюге.

За висновками ВООЗ у Європі смертність від коронавірусу досягла цифри у 2,5 млн осіб, однак без застосування вакцини ці показники збільшились до 4 млн. Звіт показує, що найбільше користі вакцина мала для групи людей старше 80 років, де рівень смертності знизився на 62%, тоді як зменшення смертності у групі 25-49 років сягала 48%.

"Ми постійно наголошували на важливості вакцин проти COVID-19, особливо для людей похилого віку та найбільш вразливих категорій населення. Дослідження підтверджує результати реалізації країнами цих рекомендацій. Докази незаперечні", — додав Клюге.

Станом на 17 січня у світі на коронавірус захворіло 701,8 млн осіб, з яких 6,9 млн стали летальними випадками. В Україні захворіло 5,5 млн людей, а загинуло від COVID-19 щонайменше 112 тис.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що людству загрожує "Хвороба Х", яка в 20 разів може бути смертоноснішою COVID.

Також "Коментарі" писали, що у Китаї поширюється невідома пневмонія, яку масово фіксують серед дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини