Головна Новини Суспільство медицина У Китаї поширюється невідома пневмонія: хворобу фіксують масово серед дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї поширюється невідома пневмонія: хворобу фіксують масово серед дітей

ВООЗ закликала Китай надати дані про спалах невстановленої "пневмонії", який поширюється в країні.

23 листопада 2023, 14:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров’я відреагувала на інформацію з Китаю щодо різкого зростання респіраторних захворювань. Вимагає додаткову інформацію про ситуацію та запросила результати досліджень поширення хвороби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт ВООЗ.

У Китаї поширюється невідома пневмонія: хворобу фіксують масово серед дітей

У Китаї поширюється невстановлена "пневмонія". Фото з відкритих джерел

13 листопада Китай повідомив, що в країні зафіксоване збільшення випадків респіраторних захворювань, які викликають пневмонію. Китайська влада пояснила ситуацію тим, що це викликано через скасування обмежень щодо COVID-19, а також поширенням патогенів, які викликають грип та інші респіраторні захворювання.

21 листопада ЗМІ повідомили про сплеск захворювання в дитячих лікарнях, які переповнені хворими дітьми та мають "недіагностовану пневмонію". Таким чином ВООЗ звернулись до Китаю з запитом про додаткову клінічну інформацію, а також зі звітом лабораторних аналізів з лікарень, де перебувають діти. ВООЗ також запросили у Китаю інформацію про останні тенденції щодо циркуляції відомих патогенів, зокрема SARS-CoV-2, який викликає COVID-19.

Більшість нових випадків інфікування спостерігається на півночі Китаю, де результати значно перевищують середні показники за останні три роки. ВООЗ закликала китайців дотримуватись заходів щодо зниження зараження респіраторних захворювань: залишатись вдома під час хвороби, регулярно мити руки, триматись якомога далі від хворих, носити при потребі маски та інше.

Нагадаємо, що у грудні 2019 року в китайському місті Ухань вперше виявили спалах коронавірусу SARS-CoV-2, який згодом розрісся до пандемії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про 9 неочевидних симптомів раку, які ми швидше за все проігноруємо.

Також "Коментарі" писали про унікальну операцію українських лікарів, які пришили ногу задом наперед.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини