Головна Новини Суспільство медицина Пришили ногу задом наперед: унікальна операція українських лікарів
commentss НОВИНИ Всі новини

Пришили ногу задом наперед: унікальна операція українських лікарів

Лікарі вдались до унікальної операції на нозі, щоб урятувати дівчину від втрати ноги через рак кісток.

15 листопада 2023, 17:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Львові лікарі провели рідкісну операцію під назвою ротаційна пластика. Вони обернули ногу хворої на рак кісток дівчини на 180 градусів і пришили назад, щоб нога пацієнтки продовжила й надалі функціонувати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Перше медичне об’єднання Львова.

Пришили ногу задом наперед: унікальна операція українських лікарів

Операція ротаційна пластика. Фото: Перше медичне об'єднання Львова

За день до свого народження дівчина Юля з Івано-Франківська відвідала лікарню. Вона звернулась до лікарів через забій ноги, однак медики провели детальне обстеження та виявили, що у дівчини остеосаркома 2B стадії. Лікарі призначили курс хімієтерапії, який не зміг знищити рак, а онкологія прогресувала та могла вбити дівчину.

Лікарі провели кілька консиліумів і вирішили здійснити унікальну операцію для України – ротаційну пластику. Таке рішення було прийнято через агресивний розвиток раку, який уразив стегнову кістку та зазвичай призводить до ампутації. Після вдалого проведення операції, пацієнтка повернулась до Івано-Франківська, де продовжує курси хімієтерапії.

"Коли ж нога остаточно загоїться і в дівчини з’явиться більше сил, вона зможе займатися із фізичним терапевтом та розробляти ногу", — повідомили лікарі.

Ротаційна пластика – це хірургічна операція, яка полягає у видалені пухлин раку кістки разом з коліном. Натомість нижню кінцівку разом зі стопою перевертають на 180 градусів і з'єднують зі стегновою кісткою задом наперед. У такому разі стопа буде виконувати роль коліна, що дозволить зберегти чутливість, рухливість кінцівки та підібрати функціональний протез для пацієнта.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український ветеран з протезом відповів на незручні питання щодо ампутації.

Також "Коментарі" писали про підліток пережив "внутрішнє обезголовлення". Лікарі кілька годин робили надскладну операцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини