Головна Новини Суспільство медицина У Туреччині створили прилад для виявлення COVID-19 за 10 секунд
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині створили прилад для виявлення COVID-19 за 10 секунд

Ефективність пристрою становить 99%

5 січня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

Вчені з усього світу працюють над новими способами та методами, які допомагають швидко виявити коронавірус в організмі й почати своєчасне лікування. Турецьким дослідникам вдалося створити прилад, за допомогою якого COVID-19 можна виявити за 10 секунд.

У Туреччині створили прилад для виявлення COVID-19 за 10 секунд

створено прилад для виявлення COVID-19 / фото: w3.bilkent.edu.tr

Експерти з Національного дослідницького центру нанотехнологій Бількентського університету (UNAM) представили прилад Diagnovir, який допомагає швидко діагностувати захворювання. Для цього береться зразок слини, змішується зі спеціальним розчином і поміщається в прилад. Аналіз проводиться близько 10 секунд, якщо в організмі присутній вірус, тоді оптична система змінює колір світіння. Вчені кажуть, що ефективність їх пристрою становить 99%. Вони вважають, що розроблена система буде затребувана як на внутрішньому, так і на міжнародному ринку.

Турецькі дослідники планують почати масове виробництво апарату Diagnovir, а після зайнятися його удосконаленням, щоб пристрій визначав не тільки наявність COVID-19 в організмі, але й інших вірусів.

Нагадаємо, що два місяці тому в Великобританії було виявлено новий штам коронавірусної інфекції, який почав дуже швидко розповсюджуватися по всьому світу. Перші випадки вже зафіксовані в Японії, Німеччині, Нідерландах, США та інших країнах. В Україні, до речі, мутована форма COVID-19 поки не зареєстрована.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що професор з Лондона Аксель Ганді в ході дослідження з'ясував, що між коронавірусом і його новим штамом існує величезна різниця. Виявилося, що нова форма захворювання не тільки швидше поширюватися, але ще і набагато заразніша.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини