Головна Новини Суспільство медицина Новий штам коронавірусу: в яких країнах найбільше випадків
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий штам коронавірусу: в яких країнах найбільше випадків

Медики впевнені, що в тих країнах, де новий штам коронавірусу ще не виявлений, він вже теж є

28 грудня 2020, 02:41
Поділіться публікацією:

Іспанія — остання країна, яка підтвердила випадки нового штаму коронавірусу, вперше виявленого в Великобританії. Згідно з дослідженнями, проведеними трохи раніше, цей штам набагато заразніший та може посилити пандемію.

Новий штам коронавірусу: в яких країнах найбільше випадків

Аналіз на коронавірус. Фото: Сергій Мальгавко / ТАСС

Чотири людини в Мадриді, недавно прибулі з Великобританії, були заражені новим різновидом коронавірусу, повідомив в суботу заступник глави охорони здоров'я регіону Антоніо Сапатеро. Він заявив, що поки нема потреби в тривозі, повідомляє Al Jazeera, додавши, що ніхто з пацієнтів серйозно не хворий.

За даними агентства Reuters, мандрівник з Великобританії у Швеції дав позитивний результат на новий штам.

Франція і Ліван також заявили в п'ятницю, що мандрівники з Лондона дали позитивний результат на новий варіант.

Мутований вірус був виявлений в Японії, яка оголосила в п'ятницю, що виявила п'ять випадків нового штаму, причому всі вони були виявлені у людей, які нещодавно прибули з Великобританії, що призвело до тимчасової заборони в'їзду в країну іногороднім іноземним мандрівникам.

Міністерство охорони здоров'я Ірландії заявило в п'ятницю, що дослідники виявили докази цього варіанту шляхом дослідження всього геному, і заявило у своїй заяві, що воно проведе більше випробувань, щоб встановити його поширеність в країні.

Новий штам також був виявлений в Італії, Данії, Німеччині, Нідерландах та Австралії.

Американські медики впевнені, що штам вже добрався і до Штатів. На цьому тижні дослідники округу Лос-Анджелес почали тестувати зразки вірусу, щоб визначити, циркулює новий штам на західному узбережжі, повідомляє Los Angeles Times.

Відзначимо, дослідники на цьому тижні оголосили про результати дослідження, яке ще не було розглянуто експертами, які припускають, що новий штам приблизно на 56% більше заразний, ніж попередні форми коронавірусу. Великобританія, яка розвинула сильніші можливості для моніторингу генетичних змін в коронавірус, ніж інші країни, була першою країною, що виявила цю варіацію, але цілком можливо, що вона циркулювала в інших країнах протягом деякого часу і не була виявлена. Новий варіант, як вважають, є рушійною силою сплеску випадків і в результаті цього десятки країн заборонили в'їзд до Великобританії мандрівникам, які приїжджають з Великобританії.

Раніше "Коментарі" писали, що новий мутуючий вид коронавірусу все більше поширюється по Європі. Так, якщо після перших випадків зараження в Великобританії, новий штам зафіксували в Німеччині. Тепер про різновиди, яка, на думку вчених, критично небезпечніше, ніж попередня версія вірусу, заявили в Іспанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини