Головна Новини Суспільство медицина «Існує величезна різниця»: вчені зробили важливу заяву з приводу мутованого коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

«Існує величезна різниця»: вчені зробили важливу заяву з приводу мутованого коронавірусу

Новий коронавірус поширюється набагато швидше

2 січня 2021, 12:55 comments1025
Поділіться публікацією:

У вересні 2020 року в Британії було виявлено новий штам коронавірусної інфекції, який швидко почав поширюватися в інші країни. Професор з Лондона Аксель Ганді заявив, що між цими типами вірусів є величезна різниця і підтвердив, що нова форма набагато заразніша.

 «Існує величезна різниця»: вчені зробили важливу заяву з приводу мутованого коронавірусу

новий штам коронавірусу (фото з відкритих джерел)

"Існує величезна різниця в тому, наскільки легко поширюється варіант вірусу. Це серйозна зміна вірусу з моменту початку епідемії ", — зазначив вчений.

Дослідження, проведене британськими експертами, показало, що передача нової форми коронавірусної інфекції зросла в Великобританії в три рази, з огляду на показники за листопад, тоді як попередня версія пішла на спад.

Вчені виявили, що новий штам вірусу збільшує число R — показник контагіозності (заразність) на 0,4-0,7 одиниці. Якщо R перевищує одиницю, це означає, що вірус поширюється, а кількість інфікованих зростає. Якщо ж R менше ніж 1, кількість заражених поступово зменшується. Вчені підрахували, що в Британії число R становить приблизно 1,1-1,3.

Варто відзначити, що нова форма коронавірусу поширюється набагато швидше й однаково вражає всі вікові групи, а не тільки людей у віці 20 людей, як було оголошено раніше.

Нагадаємо, що перші випадки зараження новим штамом коронавірусної інфекції вже зафіксували в США, Індії, Японії, Італії, Данії, Німеччині, Нідерландах та Австралії, в Україні поки таких випадків не зареєстровано.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у зв'язку з поширенням мутованого коронавірусу, просить країни посилити карантинні заходи, щоб запобігти зростанню захворюваності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини