Головна Новини Суспільство медицина У Туреччині дозволили робити п’яте щеплення проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині дозволили робити п’яте щеплення проти коронавірусу

П’яту бустерну дозу вакцини проти Covid-19 пропнують лише певный групы людей

4 січня 2022, 12:31
Поділіться публікацією:

У Туреччині міністерство охорони здоров’я схвалило введення п’ятої бустерної дози вакцини від коронавірусу. Бустерні дози зможуть отримати лише ті, хто вже пройшов повний курс вакцинації і минуло з того часу хоча б три місяці. Про це повідомляє видання Daily Sabah.

У Туреччині дозволили робити п’яте щеплення проти коронавірусу

Туреччина схвалила п’ятку дозу вакцини від коронавірусу. Фото з відкритих джерел

"Особи, які отримали дві дози китайської вакцини Sinovac і дві дози вакцини BioNTech щонайменше три місяці тому, зможуть записатися на прийом п’ятої дози," — повідомили у  МОЗ країни Туреччини.

У Туреччині громадяни отримують бустерні щеплення вакцинами -  Sinovac, BioNTech або ж препаратом власного виробництва — Turkovac. Остання є власною розробкою Туреччини, це інактивована вакцина від коронавірусу, якою почали щепити своїх громадян у країні з 30 грудня 2021 року. Нині турецьке населення має показник щеплення на рівні 83% (це дві дози серед населення після 18 років). Більше 91% населення зробило одне щеплення.

Тим часом в Україні бустерні дози лише починають впроваджувати. Бустерна доза потрібна, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом знижується, у всіх щеплених людей. Нині в нашій державі її вводять лише медичним працівникам та працівникам будинків-інтернатів через 6 місяців після другої дози. Тим часом ті, у кого через важкі супутні хвороби не сформувався імунітет, можуть отримати додаткову дозу вакцини  через 28 днів після основного курсу щеплень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні незабаром може бути прийняте рішення про дозвіл отримання бустерної дози вакцини проти коронавірусу для всіх бажаючих.

Читайте також: У Бразилії зафіксували випадки одночасного зараження і грипом, і коронавірусом



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини