Головна Новини Суспільство медицина У Бразилії зафіксували випадки одночасного зараження і грипом, і коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бразилії зафіксували випадки одночасного зараження і грипом, і коронавірусом

Уже відомо про чотири такі випадки - серед них двоє немовлят

4 січня 2022, 09:09
Поділіться публікацією:

У Бразилії зафіксували випадки одночасного зараження і грипом, і коронавірусом

У Бразилії четверо людей захворіли на коронавірус і грип одночасно. Фото з відкритих джерел

У Бразилії зафіксували одразу чотири випадки, коли у хворих діагностували і грип, і коронавірус. Такі ситуації медики окреслюють діагнозом "Флурона". Про це повідомили у бразильському виданні Clarin.

Зазначимо, що у пацієнтів не діагностували конкретний штам коронавірусу, але виявили варіант грипу H3N2, який, до слова, цього сезону циркулює і в Україні.

"У Ріо-де-Жанейро позитивні результати тестів на грип і коронавірус одночасно отримав 16-річний підліток,  столиці штату Сеара Форталезі "Флурону" підтвердили у двох однорічних немовлят, яких вже виписали з лікарні, а також у 52-річного чоловіка, який не потребував госпіталізації," — повідомили у міністерстві охорони здоров’я Бразилії.

Це вже не перша країна, де разом з хвилею грипу, пацієнти одночасно заражаються коронавірусом. Раніше на "Флурону" заразилась вагітна жінка у Ізраїлі. Медики зазначали, що вагітна не була щеплена ні від коронавірусу, ні від грипу. Її стан задовільний, вона одужала.

За словами інфекціоністів, перебіг грипу і коронавірусу одночасно ще не викликав поки що ні в кого серйозних ускладнень. Але ризик такого подвійного зараження ще достеменно медиками не вивчений, оскільки діагностується вкрай рідко.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні почався сезон грипу: медики виявили циркуляцію вірусу грипу A(H3N2) та грипу В. Очільник українського МОЗу Віктор Ляшко закликав українців вакцинуватись від грипу.

Читайте також: Виявлено нові симптоми Омікрону, коли вже без допомоги лікарів не обійтися



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини