Головна Новини Суспільство медицина Ляшко закликає вакцинуватись від грипу: в Україні вже зафіксовано два штами вірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко закликає вакцинуватись від грипу: в Україні вже зафіксовано два штами вірусу

В Україні почався сезон грипу: медики виявили циркуляцію вірусу грипу A(H3N2) та грипу В

29 грудня 2021, 08:43 comments3431
Поділіться публікацією:
За оcтанніми даними медиків, окрім коронавірусної інфекції, українці почали більше хворіти на грип та інші ГРВІ. Нині у базі Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) уже 2,8 млн хворих, з яких майже 40% — це діти. Тому керівник МОЗу Віктор Ляшко радить не відкладати вакцинацію від грипу. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.
"Попереду свята. І щоб вони пройшли весело та безпечно для вашого здоров’я і негативно не вплинули на існуючу епідемічну ситуацію, рекомендую розпочати їх з вакцинації. І не тільки себе, а й переконуйте це зробити всіх з ким плануєте святкувати. І не лише від COVID-19, а й від грипу, який вже активно циркулює в країні," — написав очільник МОЗу на своїй сторінці у Facebook.
Нині, за його словами, в країні вже виявлено поширення двох штамів грипу. Це  вірусу грипу A(H3N2) та грипу В.
Нині в країні триває вакцинація медиків та людей у групі ризику за державний кошт. А от усі інші можуть пройти вакцинацію власним коштом. За даними "Коментарів", у залежності від мережі аптеки, ціни на вакцини цього року коливаються у межах 300 гривень.
За інформацією МОЗу, цього сезону коштом держбюджету закуплено понад 180 тис. доз вакцини проти грипу виробництва Франції та Нідерландів, які використовуються для вакцинації від грипу осіб із груп ризику, зокрема військових, педагогів, медпрацівників та людей віком від 60 років. Також Україна безкоштовно отримала 30 тис. доз вакцин корейського виробництва для профілактики грипу серед медичних працівників. З початку епідемічного сезону проти грипу вже вакциновано 113 818 осіб, з них 64 722 із груп ризиків.

 

Ляшко закликає вакцинуватись від грипу: в Україні вже зафіксовано два штами вірусу

Віктор Ляшко. Фото з Facebook



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Николай

30 грудня 2021, 17:59

избавте от этого

Николай

30 грудня 2021, 14:18

Вы не умны. Вы не лечите, а реализуете лечебные препараты, которые не всега полезны и доступны. Это доходный бизнес (качество не контролируется и не проверяется), на этом построяна реклама (70 % эфира на ТВ). Вы просто заробатываете БОБЛО! Нет на вас управы, закона, наказания. Вы "крышованые"!!! Источник: https://society.comments.ua/news/medicine/lyashko-prizyvaet-vakcinirovatsya-ot-grippa-v-ukraine-uzhe-zafiksirovano-dva-shtamma-virusa-690988.html © Comments.ua

Николай

30 грудня 2021, 14:17

Вы не умны. Вы не лечите, а реализуете лечебные препараты, которые не всега полезны и доступны. Это доходный бизнес (качество не контролируется и не проверяется), на этом построяна реклама (70 % эфира на ТВ). Вы просто заробатываете БОБЛО! Нет на вас управы, закона, наказания. Вы "крышованые"!!!

Сева

29 грудня 2021, 20:21

Пошел Ты в жопу со своими вакцынами.

Гість

29 грудня 2021, 18:31

Все рівно на ковід спишуть. Там доходи вищі.

Александр

29 грудня 2021, 18:15

Как же надоел ваш звездёж! Я валялся с ковидом, жена девять раз вызывала скорую, мои коллеги-журналисты обратились в горздрав, мне было отказано в госпитализации, меня оставили умирать дома! Мне повезло, что среди друзей есть врачи советской школы, которые назначили правильное лечение и я выжил. Видели бы вы рожи этих мразей из горздрава, когда они увидели меня живым. Скорая не приезжает вообще если вы пенсионер. А ваша брехня уже всех достала!!!


Новини