Головна Новини Суспільство події "Ковідна тисяча за вакцинацію": відомо, як найбільше українці витрачають гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ковідна тисяча за вакцинацію": відомо, як найбільше українці витрачають гроші

Понад 5,5 млн вакцинованих українців подали заявки на отримання "ковідної тисячі"

28 грудня 2021, 21:15
Поділіться публікацією:

Очільник уряду Денис Шмигаль під час робочої зустрічі, яку проводив український президент, проінформував, що більше 5,5 мільйона українських громадян, що провакцинувались, вже надали заявку, аби отримати "ковідну" тисячу. Ці кошти наші земляки витрачають на придбання книг. Про це інформує Офіс президента.

"Ковідна тисяча за вакцинацію": відомо, як найбільше українці витрачають гроші

Найбільше українці витрачають гроші на книги (фото з відкритих джерел)

Під час зібрання, яке організував очільник країни, Шмигаль доповів, що  майже 6 мільйонів  українських громадян, що провакцинувались, вже надали заявку на отримання компенсації в розмірі тисячі гривень за програмою "єПідтримка". Очільник уряду  доповів, що спецрахунки в банківських установах  для  перерахування коштів мають вже 6,6 млн українців.

Як зазначив очільник уряду, за посередництвом Ощадбанку" на  відкриті рахунки прийшло  більше 3,6 млрд гривень. З них  громадяни потратили більше ніж 365 млн грн. Прем’єр  навів статистику: 35% цих коштів люди витрачали на книжки, 32% — щоб відвідати кінотеатр, 11% купило залізничні квитки й 10% — витратили на інші цілі.

 Важливо, що користуватись компенсацією в розмірі 1 тисяча гривень мають право громадяни, що досягнули  повноліття та були вакциновані двома дозами. Це має засвідчити covid-сертифікат в мобільному додатку"дія".

Зокрема, потратити "коронавірусну  тисячу" можна, щоб придбати залізничні та авіаквитки в межах країни, купити квиток до театру, музею, до виставкового центру чи на концерт, замовити за ці гроші улюблені книги чи придбати абонент до спортзалу.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на тисячу за вакцинацію полюють шахраї.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини