Головна Новини Суспільство події Тисяча за вакцинацію: відомі подробиці нової шахрайської схеми в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисяча за вакцинацію: відомі подробиці нової шахрайської схеми в Україні

Шахраї в Україні придумали нову схему

14 грудня 2021, 22:35
Поділіться публікацією:

Через мобільний додаток "Дія" вже є можливість оформити заявку, щоб отримати тисячу гривень за вакцинацію. Але різного роду шахраї не дрімають  і розсилають свої СМС-інформації. Про це інформує Вікторія Овчиннікова за посередництвом Facebook-групи "Stop шахрай. Україна".

Тисяча за вакцинацію: відомі подробиці нової шахрайської схеми в Україні

Українців попереджають нову схему (фото з відкритих джерел)

 Спритники адресують громадянам інформацію ніби від МОЗу і пропонують забрати гроші за зроблене щеплення.

 Зокрема,  в інформації вказане посилання, ввійшовши за яким, слід вказати особисті дані, номери телефонів та сертифікату вакцинації. В сторінці, яка з’являється після  виконаної процедури, так само потрібно вказати цифрову нумерацію платіжної картки, на яку мають скинути кошти.

 При цьому, Вікторія  Овчиннікова застерігає: "Запам'ятайте, що ніколи не потрібно вводити на підозрілих сайтах CVV/CVC код карти, який складається з трьох цифр. Якщо спритники будуть знати номер карти, термін її дії і CVV / CVC код, то зможуть здійснювати покупки з неї з інтернету".

Важливо, що гроші за щеплення перерахують на нову картку "єПідтримка", яку можна отримати в переліку  банків-партнерів. На цю карту і перерахують  вказану суму.

 Цю нову картку видають в наступних банківських установах: Monobank, ПриватБанк, Альфа-банк, А-Банк, Укргазбанк, Ощадбанк.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що шахраї продовжують обманювати українців.Шахраї продовжують красти власні кошти мешканців України, використовуючи поширену схему обману. Цього разу жертвою аферистів стала мешканка Хмельницької області віком 65 років. Так, жінці надійшов дзвінок на мобільний телефон від нібито співробітника служби безпеки одного з банків. Чоловік повідомив, що банківську картку жертви заблоковано, а щоб допомогти розв'язати цю проблему, жінці необхідно надати "співробітнику" персональні дані картки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини