Головна Новини Суспільство події Шахраї продовжують обманювати українців: розкриті деталі схеми обману
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахраї продовжують обманювати українців: розкриті деталі схеми обману

Спосіб обману є одним із найпопулярніших

12 листопада 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Шахраї продовжують красти власні кошти мешканців України, використовуючи поширену схему обману. Цього разу жертвою аферистів стала мешканка Хмельницької області віком 65 років. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на повідомлення Хмельницького РУП.

Шахраї продовжують обманювати українців: розкриті деталі схеми обману

Шахраї продовжують обманювати українців: розкрито деталі схеми обману - фото з відкритих джерел

Так, жінці надійшов дзвінок на мобільний телефон від нібито співробітника служби безпеки одного з банків. Чоловік повідомив, що банківську картку жертви заблоковано, а щоб допомогти розв'язати цю проблему, жінці необхідно надати "співробітнику" персональні дані картки. Таким чином зловмиснику вдалося зняти з рахунку понад 43 тисячі гривень.

Така схема є однією з найпопулярніших, які використовують аферисти, проте довірливі українці продовжують вірити.

Зазначається, що у поліції порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) УКУ. Слідчі дії на даному етапі продовжуються.

Правоохоронці нагадали, що співробітники банку ніколи не запитують персональних даних картки (ПІН-код, CVV2-код, тому не варто виконувати подібних прохань від невідомих осіб. Також рекомендується встановити SMS-банкінг, який дозволить отримувати повідомлення про всі операції, які здійснюються з банківською карткою.

Крім того, клієнтам банків для транзакцій слід користуватися банкоматами або терміналами, які встановлені у безпечних місцях.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що аферисти вигадали нову схему з PornHub: люди розплачуються втратою особистих даних. Шахраї почали підробляти PornHub для крадіжки даних користувачів соцмережі "ВКонтакте".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини