Головна Новини Суспільство медицина Бустерна доза: кого в Україні почнуть щепити першими
commentss НОВИНИ Всі новини

Бустерна доза: кого в Україні почнуть щепити першими

Рішення Національної технічної групи експертів може бути прийняте за кілька днів

3 січня 2022, 11:15
Поділіться публікацією:

Незабаром може бути прийняте рішення про дозвіл отримання бустерної дози вакцини проти коронавірусу для всіх бажаючих. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Українському радіо" розповів головний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

Бустерна доза: кого в Україні почнуть щепити першими

Вакцинація. Фото: сайт КМДА

Головний санлікар розповів, що вже є рішення Національної технічної групи експертів, згідно з яким бустерні дози дозволено робити всім, кому є 60 і більше років. З 10-15 січня це рішення вже буде офіційно підкріплене наказом МОЗ.

Ігор Кузін також розповів, що з 5 січня розглядатиметься питання про те, щоб бустерні дози вакцини могли робити всім охочим. Універсальний доступ до того, щоб зробити щеплення дозою вакцини можуть отримати абсолютно всі громадяни України.

За словами головного санлікаря, сьогодні бустерні дози МОЗ рекомендує робити всім медпрацівникам. Ігор Кузін нагадав, що бустерна доза вакцини – це плюс 270 днів, продовження терміну дії "зеленого" ковід-сертифікату.

Читайте також на порталі "Коментарі" — раніше в МОЗ розповіли, що бустерна доза – це не повторна вакцинація, як дехто помилково вважає. Бустерна доза – це додатковий укол до загального курсу вакцинації, який посилює імунітет у протистоянні до вірусу. Крім того Віктор Ляшко розповів, що бустерну дозу можна робити, якщо є хоча б 9 місяців інтервалу між вакцинацією. Лікар-епідеміолог Людмила Мухарська висловила думку, що зволікати з МОЗ не потрібно було і рішення про бустерну дозу мало бути прийняте ще минулого року. 2021-го українців уже мали прищеплювати бустерною дозою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини